Garantert mer «Battlefield», «Rayman» og «Star Wars»

Men hva med «Grand Theft Auto V»? Flere E3-spådommer.

2. juni 2012 18:36

(PressFire.no): I går listet vi opp hva vi forventer fra «de tre store» – altså konsollprodusentene Microsoft, Sony og Nintendo.

Her fortsetter vi med utgiverne som primært drar til L.A. i juni for å befolke messegulvet. EA og Ubisoft har også sine egne pressekonferanser, mens Konami i år har bestemt seg for å lage en filmsnutt innspilt på forhånd.

Der annonserte de blant annet et par «Castlevania»-spill og lot oss se mer av det spinnville «Metal Gear Rising: Revegeance».

NB! Her finner du alle E3-sakene våre.

Ny «GTA V»-trailer mandag kveld?

Vi kommer helt sikkert til å få nyheter om «Battlefield», et nytt «Rayman» og «Dead Space 3» krydret med noen store overraskelser.

Og når får vi egentlig den neste dosen fra «Grand Theft Auto V»? Vi har en følelse av at den slags serveres mandag kveld. Microsoft har jo tidligere betalt enorme summer for å være med i «GTA-klubben».

Øverst i saken ser du forresten en video vi rakk å spille inn på bakrommet før PressFires tre utsendte reiste til Los Angeles. Der finner du ut hvilke spill Jarle, Lasse og Endre gleder seg mest til å se. Det er vårt trekløver som skal tråle messegulvet i Convention Center neste uke.

Her hjemme vil Kjetil og Erik kjøre et livestudio hvor dere yndige lesere kan bli med å chatte, kommentere og godte dere i E3-glansen sammen med oss.

NB! Her ser du alle tidspunktene for når E3-pressekonferansene går av stabelen.

«Dead Space 3» blir brettet ut

La oss starte med Electronic Arts. De skal garantert fortelle om «Battlefield 3»-utvidelsene som ble annonsert på GDC i mars.

På E3 vil de sannsynligvis fortelle oss hva End Game innebærer, den siste av de planlagte innholdspakkene. Det hintet DICE om på GDC.

Vi fikk følelsen av at det kan være innhold myntet på enspillerdelen, ikke bare en ny kartpakke. Kanskje en frittstående utvidelse lik «Vietnam»-utvidelsen som ble sluppet til «Bad Company 2», som flyttet oss til en ny handling og æra? End Game er ikke ventet før til vinteren, og det ryktes at vi får stifte kjennskap med en forvirret fyr som har tilbragt litt for mye tid i jungelen - der han muligens har utviklet et «Apokalypse nå!»-kompleks.

Pressekonferansen til EA starter klokken 22:00 mandag 4. juni, norsk tid.

«»

BF3-medlemsskap lanseres mandag

Først lanseres Close Quarters (4. juni, sannsynligvis) og Armored Kill (høst). PressFire fikk forresten fingrene våre i Close Quarters litt tidligere i år.

Førstnevnte, som du ser bilde av til høyre her, handler om tette og intense flerspillerkart, mens Armored Kill byr på svære kart der fokuset er rettet mot militære kjøretøy og artilleri.

For noen dager siden lekket det opplysninger om et fordelsprogram i Battlefield 3, der du som premiummedlem får kloa i utvidelsene i bytte mot 300 kroner – og kjappere servere. EA skal forsøke å overbevise om at «Battlefield Premium» er noe alle bør kjøpe. Tjenesten rulles ut samme dag, altså 4. juni.

Criterion lager det neste «Need for Speed»

Det kan hende at norske Funcom også gjester scenen på verdens største spillfesjå for å vise fram en siste trailer før «The Secret World» er gryteklart. Spillet slippes i sommer, den 3. juli. E3 er dermed siste sjanse til å stimulere kjøpelysten. 

EAs store kanoner inkluderer et nytt «Need for Speed», «Crysis 3» og «Dead Space 3».

«Dead Space 3» er bekreftet, og «Crysis 3» har vi fått en neve detaljer fra – pluss et galleri av skjermbilder.

I går slapp EA det første skjermbildet fra det nye «Need for Speed», og bekreftet at det dreier seg om et nytt «Most Wanted», og at Criterion er ansvarlige. Dette er folka som står bak «Burnout»-spillene og godbiten «Need for Speed: Hot Pursuit» (2010), som vår anmelder omtalte som «en fest av et bilspill».

Det vil smelle fra «Medal of Honor: Warfighter»

På E3 i fjor ble Insomniacs nye, «Overstrike», annonsert. I år får vi garantert en ny titt på spillet fra folka som til nå har vært assosiert med «Ratchet & Clank» og «Resistance».

Spillet skal være lanseringsklart om ikke mange ukene. Vi tipper det dukker opp en ny trailer med en slippdato.

«Medal of Honor: Warfighter» er en av storsatsningene fra EA i år. Spillet skal ut i hyllene i samme periode som «Call of Duty: Black Ops II», og kommer til å få størst oppmerksomhet på EAs pressekonferanse.

Muligens blir dette den aller siste demonstrasjonen fra EAs brief, der lydmannen skrur opp volumet litt ekstra for å få det til å riste i L.A.s downtown.

Forvent en ny trailer, gameplay-demo og mengder av godord fra utviklerne i Danger Close. Det er stor fare for at fraser som «… fordi vi beundrer og respekterer menn og kvinner som er kledd i militære farger» - eller «… disse flotte menneskene, som kjemper for deg og meg», vil bli nevnt hyppig før spillregissør Greg Goodrich introduserer en ny trailer.

Han brukte slike vendinger i tredjehver setning da spillet ble avslørt tidligere i år, under GDC i San Francisco.

 

«FIFA 13» og stor «Star Wars»-utvidelse

Mer om både flerspillerdelen og historien i «Medal of Honor: Warfighter» kommer til å brettes ut i løpet av den neste uka, etter hvert som spilljournalistene får ristet av seg jetlag og besøkt EAs aller helligste i L.A. Convention Center.

E3 pleier tradisjonelt sett å by på muligheten til den første fotballkampen i det nye «FIFA». Etter «FIFA 13»-avsløringene i London for noen uker siden, blir det spennende å se om EA Canada har lyktes med å skape intelligente løp fra spisser som til nå alt for ofte har løpt rett i offside, og om Messi-inspirasjonen – med flere strenger å spille på i angrep og ny driblemekanikk inspirert av «FIFA Street» – fungerer slik utviklerne forespeilet.

«Star Wars: The Old Republic» har vært ute i noen måneder nå, og det er duket for at BioWare har noe nytt til det prestisjetunge spillet. Forvent at det blir annonsert en svær, ny utvidelse til MMOet under E3. EA bekreftet på et vis dette i går kveld, og sa dessuten at de har «spillmekaniske endringer som fansen har etterspurt» som de vil fortelle om.

«Battlefield: Bad Company 3»?

Vi har en snikende følelse av at både BioWare og DICE kan ha enda flere overraskelser på lur.

BioWare annonserte «Command & Conquer: Generals 2» under Video Game Awards på tampen av fjoråret. Dette spillet får nok en prominent plass i EA-boden på messegulvet og i pressekonferansen.

Men kanskje de har ytterligere et spill på gang? Hva med «Dragon Age 3»? BioWare snakket om et tredje spill i serien i fjor høst og har nok lyst til å rette på inntrykket etter en skuffende oppfølger til «Dragon Age: Origins».

Og DICE, da, kanskje svenskene overrasker ved å annonsere «Battlefield: Bad Company 3»? Eller hva med «Mirror’s Edge 2»? De har hyppig nevnt for pressen at de ikke har gitt opp sistnevnte spill, og et «Bad Company 3» i 2013 kunne fungert helt fint. DICE har også lagt igjen det som kan være et hint om «Battlefield 2143».

Vi venter på «Plants vs. Zombies 2»

Respawn Entertainment, spillstudioet med de to tidligere «Modern Warfare»-toppene, slapp unna en rettssak med Activision. Kanskje de er klare med nyheter om sitt nye spill som EA skal gi ut?

Foreløpig har vi bare sett et diffust bilde fra deres neste, og de fleste regner med at forberedelsene til en rettssak for å avgjøre «Call of Duty»-bonusspørsmål har ødelagt for mulighetene til at vi får en annonsering fra denne kanten på E3 i år.

Vi i PressFire er store fans av «Plants vs. Zombies» og gleder oss til at en oppfølger blir annonsert på E3. EAs Peter Moore antydet at det kommer mer «Plants vs. Zombies» i forbindelse med at selskapet la fram sine resultater fra forrige finansår for noen uker siden.

Dette blir den første «skikkelige» PopCap-utgivelsen med EA-logo på etter oppkjøpet i fjor.

Tom Clancy-show hos Ubisoft

Ubisoft har en rekke spill vi allerede vet litt om. «Rayman Legends», med «Skylanders»-teknologi i møtet med Wii Us tablet-skjerm, for eksempel.

En video av spillet lekket i vår. Senere sendte Ubisoft ut en pressemelding der de bekreftet at spillet er under utvikling, men gjorde sitt ytterste for å fortelle oss at det du ser i filmsnutten ikke er representativt for hvordan det ferdige resultatet blir.

Ubisofts nye Toronto-studio, ledet av Jade Raymond, jobber med et nytt «Splinter Cell». Dette blir garantert annonsert på E3 og vil få navnet «Splinter Cell: Black List», ifølge en forumbruker som hevder å ha sett spillet.

Følg med natt til 5. juni, sånn rundt midnatt, om du vil vite mer om dette og de andre Ubisoft-spillene. 

Det kommer til å bli mer Tom Clancy denne kvelden. Det neste «Rainbow Six»-spillet ble annonsert på tampen av fjoråret, og skal visstnok være ferdig i løpet av neste år. Stikkordene for «Rainbow Six: Patriots» er ifølge utviklerne en ny, spennende og narrativ retning – spleiset med elementer vi kjenner godt fra serien fra før, som lagsamarbeid, taktikk og realisme.

For å krone Tom Clancy-delen av pressekonferansen, kanskje Ubisoft også flesker til med å annonsere et nytt «H.A.W.X.»-spill?

Mer «Assassin’s Creed III»-info

Det er liten tvil om at «Assassin’s Creed III» kommer til å være headlineren under Ubisoft-pressekonferansen.

Det har dryppet litt informasjon etter den store utladningen på Game Developers Conference (GDC) i mars, men det meste er duket for en ekstravagant ny trailer og mengder informasjon rundt storspillet på E3 i begynnelsen av neste uke.

Mye av historien, der vi får ta del i den amerikanske revolusjonen over en periode på tretti år, ble avslørt av spillets regissør på GDC, men det er drøssevis av detaljer som enda ikke har blitt avslørt.

Ubisoft er tradisjonelt sett flinke til å støtte nye konsoller, og det er forventet at de kommer til å være representert på Nintendos pressekonferanse der Wii U skal vises igjen. De har garantert et knippe spill til lanseringen av spillmaskinen som skal være i butikkene før jul en gang. Det har også versert rykter om at de jobber med et nytt «Ghost Recon» og «Assassin’s Creed III» til PlayStation Vita.

Vi får henda på «Black Ops II»

Activision Blizzard vil kjøre på med «Call of Duty», selvsagt. «Black Ops II» er høstens tilskudd til den innbringende spillserien.

Det kommer muligens til å åpenbare seg en mulighet til å teste spillet på et bakrom for første gang. Det fikk vi ikke lov til da vår mann dro over til Santa Monica for å se spillet for første gang i vår.

Blizzard har nettopp lansert «Diablo III» til pc, spørsmålet nå er når konsollversjonen(e) annonseres? Er E3 litt for tidlig? Den villeste konspirasjonsteorien overhørt rundt lunsjbordet til PressFire i forrige uke gikk ut på: «hva om én av konsollprodusentene har blafret med sjekkheftet og sikret seg en eksklusivitet?».

Konsoll-«Diablo III» kun til PS3, eller hva med Wii U? Det hadde skapt furore, det!

Blizzard jobber med et nytt MMO som har kodenavn «Titan». I fjor begynte ryktene å tilta i forkant av Blizzcon om at de ville annonsere dette spillet, men det ble brått avvist. Blizzard har ikke for vane å annonsere noe på E3, men hvem vet? For to år siden lekket et dokument som påstår at «Titan» blir lansert mot slutten av 2013.

«GTA V»-nytt på Microsoft-pressekonferansen?

Rockstar er ikke alltid representert på E3, de gjør ofte ting på sin egen måte, men i år tror vi det kommer etterlengtet nytt fra «Grand Theft Auto V» på E3.

Det begynner å drøye siden vi fikk den første dosen med informasjon fra offisielt hold.

Kanskje den andre traileren dukker opp på E3 hos en av konsollprodusentene, som har sikret seg en eksklusiv deal om å gi ut de første utvidelsene til «GTA V»? Det er en flott anledning til å røpe en dato eller lanseringsvindu – samtidig som for eksempel Microsoft kan slå i bordet med lovnader om at «GTA V-opplevelsen vil fortsette eksklusivt på Xbox 360».

Og hva skjer egentlig med «Agent»? Spionspillet lagt til 70-tallet som ble annonsert på E3 for tre år siden, som blir PlayStation-eksklusivt og som Sony og Rockstar bedyret ville være klart til en lansering i 2010. De brukte noen riktig så store ord for å beskrive at dette spillet ville bety det samme for PS3 som «GTA»-spillene til PS2, men det har vært mistenkelig stille i noen år nå.

Treffer vi Lara Croft i L.A.?

Valve er alltid en joker på E3. De hevder selv at de bare vil vise «Counter-Strike: Global Offensive»-spillet sitt i år. Og «Dota 2», da.

Ingen «Half-Life 3» i år heller, eller den spreke Steam-konsollen det har versert rykter om?

THQ har noen kruttsterke spill på gang, som ikke blir lansert før neste år. Vi håper å se mer fra «Metro: Last Light», som imponerte oss stort i fjor, og «South Park»-rollespillet – som dessverre ble utsatt til 2013.

Men også «Company of Heroes 2» og mer fra «Saints Row». Alt dette ble forskuttert fra THQ i forrige måned. Vi har veldig lyst til å spille, og snakke med dem som lager de. Det skal også vises mer av «Borderlands 2» og «Tomb Raider» på E3, pluss det mørke «Star Wars»-spillet som LucasArts avslørte i går. Vi gleder oss!

To store prosjekter kan bli godbiter å følge med på til uka: Filmregissøren Guillermo del Toro («Pan’s Labyrinth»/«Hellboy») sitt nye, «inSANE», som vi foreløpig vet veldig lite om annet enn at THQ har sverget at prosjektet fortsatt lever og at del Toro har lyst til å skremme livskiten av oss. Det nye fra en av de sentrale bak det første «Assassin’s Creed», Patrice Désilets, vet vi heller ikke masse om. Disse to THQ-titlene skal satses på, har selskapet uttalt for litt siden, det kan komme til å spille en rolle på E3. Potensielt kan de blåse tøflene av oss.

Hva håper du blir de store overraskelsene fra E3 i år? Og hva gleder du deg til?

Her finner du tidspunktene for pressekonferansene som starter mandag ettermiddag. Da sparkes E3 i gang. Vi i PressFire kommer til å ha livestudio mens pressekonferansene pågår og har tre frittgående reportere på plass i L.A. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3