Se den første «GTA V»-traileren!

Tar oss nok en gang med til Los Santos.

2. november 2011 10:58

(PressFire): Det er bare en uke siden vi første gang fikk høre at Rockstar jobber med et spill nummer fem i «Grand Theft Auto»-serien - da i form av en beskjed om at den første trailen ville komme om en uke, altså i dag.

Nå er den etterlengtede snutten ute, og du kan se den helt nederst i saken her. Selv om traileren reiser like mange spørsmål som den svarer, er ett element nå helt klart: Handlingen i «GTA V» vil foregå i spillbyen Los Santos, «GTA»-verdens svar på Los Angeles.

Vi vet enda ikke så mye om hvem hovedpersonen blir, eller hva slags bakgrunn han har. Men det er klart ut i fra traileren at dette tydeligvis dreier seg om en godt voksen mann som egentlig hadde tenkt å slå seg til ro som en hederlig familiefar i solfylte California.

Der vil han leve på den riktige siden av loven - noe han ikke har gjort tidligere. Men ting blir ikke helt som planlagt, som det ofte heter...

Den formelle annonseringen av «GTA V» - i forrige uke - inneholdt bare en logo som ga mange assosiasjoner til at det ville være et sentralt pengetema i spillet. Og de spillgeografiske ryktene i forkant pekte i retning av USAs vestkyst.

Blant annet sørget en lekket rolleliste fra et castingbyrå for det.

NB! Se den første bunken med bilder fra «GTA V» her, og traileren finner du helt nederst.

Finanskrise også i «GTA»

Det var ikke et dårlig rykte, nå som vi har fått tid til å fordøye den første dosen offisiell info. Rockstar har åpenbart tenkt å ta for seg den økonomiske krisen som USA - og resten av verden - står midt oppe i. 

Med Rockstars bakgrunn fra tidligere «GTA»-spill, er det utvilsomt et aktuelt tema de nå kommer til å behandle på sitt sedvanlig satiriske vis.

Etter de siste åras ustabilitet i USA, er det mange som har mistet både jobb og hjem. Det kan medføre inspirasjon til å søke etter andre veier å skaffe til veie midler til livets opphold.

Dette virker å bli et sentralt tema i det neste «Grand Theft Auto».

En følelse av nød

I traileren får vi se folk fra begge sider av samfunnet. De som har mye og de som har lite. Eller sagt på en annen måte: de som bor godt, oppe i åssidene, og de som bor mindre godt, på gata.

Tiggere, følelsen av nød og fattigdom er dessuten fremtredende.

Kontrasten - i forhold til det vi ser i traileren - er det som tilsynelatende ser ut som sporty fjellturister. Folk som i realiteten kan vise seg å være hardkokte kriminelle, med alt annet enn bare kvikklunsj og mandariner i sekkene sine.

ut i naturen

Gateslum og

Vår mann flytter uansett til San Andreas for å forsøke å bli en good guy, for å trekke seg tilbake fra sin tidligere levevei som åpenbart ikke er på den riktige siden av loven.

Han snakker om drømmene sine, før han sier «Vel, men du vet hvordan det er». Og der går scenen over fra lykkelige liv på solsiden, til bankran, biljakter og fattigdom.

Det er både by og natur, noe vi husker fra forrige San Andreas-besøk. Det er også vannscootere og jetfly i traileren, en zeppeliner, samt en rekke flotte biler.

Og sannelig, er det ikke en fyr som ligner litt på den gamle «GTA»-kjenningen CJ - som blir jagd av et politihelikopter i én av scenene?

Se den ferske traileren nederst i saken (eller her)!

Før slippet av traileren varmet vi opp med en chat, som du finner her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3