«Grand Theft Auto V» er annonsert!

Og den første traileren er rett rundt hjørnet.

25. oktober 2011 13:13

Ryktene om et nytt spill i den populære «Grand Theft Auto»-serien - som totalt har solgt 124 millioner eksemplarer - har florert de siste månedene. Men Rockstar Games har foreløpig holdt potte tett om «GTA V».

Helt til i dag.

Den offisielle nettsiden til Rockstar inneholder nå en «Grand Theft Auto V»-bakgrunn, og informasjon om når den første traileren blir sluppet.

Onsdag 2. november er definitivt datoen å merke seg for alle «GTA»-fans.

Timingen neppe tilfeldig

Det er langt fra sikkert at Rockstar har tenkt å dele mer informasjon om dette nye spillet før 2. november, dagen da traileren altså debuterer.

Timingen for denne annonseringen er neppe tilfeldig:

Sist helg, nærmere bestemt 22. oktober, feiret «Grand Theft Auto III» tiårsjubileum. Dan Houser, en av grunnleggerne bak Rockstar Games, gjorde i den sammenheng et sjeldent intervju med GameSpot der han fortalte om utviklingen til dette spillet som startet en ny epoke innen bransjen - med sin åpne verden og 3D-spillgrafikk.

Samtidig feiret blant annet Steam jubileet gjennom å tilby en heftig rabatt på alle spillene i serien.

I dag stjeler Rockstar oppmerksomheten fra alt annet. Blant annet fra et av årets aller største spill, «Battlefield 3

», som lanseres torsdag. Og det ved å publisere en enkel «GTA V»-logo.

Trailerdatoen (2. november) er forresten samme dag som en annen storkanon havner i hyllene, nemlig «Uncharted 3: Drake's Deception».

Kanskje enda viktigere: Den nærmeste konkurrenten, «Saints Row: The Third», lanseres 18. november i Norge. Innen da har vi allerede rukket å absorbere den første dosen informasjon fra «GTA V», som sannsynligvis får en lansering i 2012.

Rockstar lanserer «Max Payne 3» i mars neste år, og var tidligere i år utgiver bak det skandalebefengte krimspillet «L.A. Noire» som Team Bondi utviklet.

Ny jakt på den amerikanske drømmen?

Sist vinter snuste Superannuation opp det som angivelig er rollelisten til «Grand Theft Auto V». Denne ble lekket i forbindelse med at Rockstar søkte stemmeskuespillere, ble det hevdet, sammen med beskrivelsene av hva slags karakterer dette er og hva slags egenskaper de besitter.

Blant figurene på denne rollelisten finner vi:

Mitch Hayes: «Irriterende, høyt dekorert FBI-agent som er i god fysisk form. Drikker lavkarbo-øl men har likevel en sans for humor».
Brother Adam: «En walisisk munk/kultleder/yogalærer. Veldig myk i leddene, og opptatt av å utforske dine spenninger gjennom massasje».
Eddie: «47 år. «Hasjevangelist». Startet å røyke da han var 30, og er nå en ledende talsmann for marijuanaens fantastiske egenskaper».

I «GTA IV», et spill som per september 2011 har solgt 22 millioner, fikk vi boltre oss i det New York-inspirerte Liberty City. Da var hovedpersonen Niko Bellic, en 30 år gammel eks-soldat som flytter fra Øst-Europa til USA for å forfølge den amerikanske drømmen.

I manualen til «Episodes from Liberty City» (2009) la Rockstar igjen noen mystiske ledetråder som kanskje kan fortelle oss noe om hvor ferden går i «GTA V»?

Los Angeles har vært nevnt som et mulig åsted for handlingen, og er den mest populære teorien på nettet til nå.

Vanligvis så velinformerte GameSpot snakket i juni med «en kilde nær Rockstar» som bekreftet at arbeidet med en oppfølger var godt i gang. Man jobbet da med poleringen og implementeringen av de siste mini-spillene, sa denne tysteren. Størrelsen på spillet skal visstnok bli «enormt», og en lansering i løpet av 2012 er «veldig sannsynlig».

Dette siste ryktet ble i dag langt mer troverdig, etter at Rockstar detonerte bomben: «GTA V» er formelt annonsert!

Hvilke plattformer «GTA V» kommer ut til, eller når spillet blir ferdig, får vi neppe vite før 2. november. Tidligst. Det som er helt sikkert, er at vi denne dagen får se den første traileren fra dette spillet.

Trailer fra den andre av to utvidelser til «Grand Theft Auto IV», The Ballad of Gay Tony:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3