Nå rakner det helt for folka bak «L.A. Noire»

Kreditorene avgjør skjebnen denne uka.

1. september 2011 20:00

Etter lanseringen av «L.A. Noire» i mai har det vært tøft å være Brendan McNamara. Han er sjefen for Team Bondi, som lagde dette spillet. Først haglet det anklager om uverdige arbeidsforhold, før kilder i spillstudioet beskrev hvordan samarbeidet med Rockstar – som ga ut «L.A. Noire» – etter hvert ble kraftig forsuret.

I forrige måned het det at økonomien i Team Bondi er så skral at det ble sladret om at spillstudioet er på konkursens rand. Samtidig var det på dette tidspunktet innledet forretningsmessige samtaler med KMM, ledet av «Mad Max»-skaperen George Miller. Det hevdet en kilde Kotaku snakket med.  

Nå har det dukket opp nye opplysninger som underbygger dette. Team Bondi har nemlig blitt satt under administrasjon denne uka. Advokater har altså blitt oppnevnt for å takle kravene fra kreditorer - og spillskaperne befinner seg ikke lenger i lokalene der de har holdt til de siste årene, skriver SmartCompany.

- Rockstar reddet hele prosjektet

Flere forsøk på å få tak i Team Bondi-ledelsen endte bare opp med beskjed om at personer som kunne ta seg av henvendelser fra media «ikke lenger var tilgjengelig».

Det skriver den samme kilden.

Team Bondi ble etablert av McNamara i 2003. Like etter startet arbeidet med «L.A. Noire», det stilsikre detektivspillet lagt til et Los Angeles anno 1947. Det skulle altså ta drøyt sju år før spillet ble lansert, enormt mye penger gikk med for å utvikle teknologien bak – og Rockstar bidro i stor grad med å i det hele tatt få ferdigstilt spillet.

Det hevder i hvert fall en gruppe med «L.A. Noire»-utviklere, som tidligere i år fortalte sin versjon av hva som gikk galt.

Jeg har hørt mye om Rockstars forakt overfor Team Bondi, og det har blitt gjort helt klart at de ikke ønsker å gi ut Team Bondis neste spill.

- Team Bondi prøver å finne en ny utgiver til sin neste tittel, men forholdet til Rockstar har blitt kraftig svekket. Brendan betrakter sine visjoner som grunnen til at «L.A. Noire» ble en suksess, men jeg tror Rockstar er de som reddet hele prosjektet. De fortsatte å pumpe penger inn i «L.A. Noire», og markedsføringen var fantastisk. Uten den vedvarende støtten ville Team Bondi gått under for flere år siden, forteller disse utviklerne som sto frem anonymt i intervjuet med IGN denne sommeren.

Ansatte ved Team Bondi skal ha blitt tilbudt ansettelse ved KMM (som for tiden jobber med animasjonsfilmen «Happy Feet 2»), eller en sluttpakke. Brendan McNamara skal selv være på vei til en jobb i KMM, hevder Eurogamer.

Det er ventet at kreditorene skal møtes denne uken, for å diskutere hva skjebnen til utviklerstudioet bak «L.A. Noire» blir, skriver SmartCompany.

Hvis du drømmer om en oppfølger til dette spillet, kan det fortsatt bli en realitet en gang i fremtiden. Rockstar eier nemlig rettighetene til «L.A. Noire». Men det er temmelig sikkert at arbeidet med et eventuelt «L.A. Noire 2» ikke vil bli ledet av Brendan McNamara.

«L.A. Noire» ble lansert til PlayStation 3 og Xbox 360 20. mai. En pc-versjon er på vei, og er ventet sluppet i løpet av høsten. Rockstar Leeds står bak sistnevnte versjon.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3