Snart eser «Battlefield 3» ut

Variasjon i fokus gjennom de neste tre utvidelsene.

7. mars 2012 14:01

SAN FRANCISCO (PressFire.no): Skytespillene dominerte på Game Developers Conference, natt til i dag, norsk tid. Electronic Arts hadde nemlig invitert til den store avdukingen av «Medal of Honor: Warfighter».

Tilfeldigvis skjedde dette på nøyaktig samme sted som «Battlefield 3» ble vist for pressen i fjor på denne tiden, under GDC i San Francisco.

Svenske DICE var tilbake på scenen, og åpnet med å annonsere at det kommer mer innhold til «Battlefield 3». Kartpakken Close Quarters lanseres til sommeren. Ytterligere to slike utvidelser dukker opp i løpet av året, der fokuset er å gi mer variasjon til flerspillerdelen.

Her kan du lese flere intervjuer og nyheter fra GDC.

Kjappere kamper, mer variasjon

Close Quarters består av fire nye kart. Med tette, intense kamper som foregår i en flere etasjer stor bygning. Det er stikkordene.

Vi fikk se nye sider av spill-svenskene som ellers har vært kjent for episke slag som utspiller seg i åpne områder.

En liten smakebit fra ett av de nye kartene ble vist fra scenen i form av en filmsnutt.
Vanligvis forbinder vi «Battlefield»-serien med store områder, og omfattende konflikter.

Denne gang får vi muligheten til å prøve flerspillerdelen med langt færre kvadratmeter å boltre seg på, og dermed skrus tempoet også opp som resultat av dette.

Man kan få en følelse av «Mirror’s Edge» av å se på det kartet som ble vist på GDC, også det et DICE-spill: soldater i sollys boltrer seg i miljøer som kontrasterer mellom det lysende og hvite, og en del rødfargede objekter er plassert i nærmiljøet.

Hva er egentlig «End Game»?

Denne sommeren kommer det altså fire nye flerspillerkart i Close Quarters. Det blir runde to av påfyll til «Battlefield 3», etter Back to Karkand-pakken som kom ut like før jul i fjor.

Den tredje utvidelsen til skytespillet, som har fokus på tanks og kamp med kjøretøy lanseres senere, for ingen datoer ble røpet under dette arrangementet. Det var også knapt med informasjon og detaljer, men det svenske spillstudioet avslørte planene om til sammen tre nye doser innhold til «Battlefield 3».

Den tredje og foreløpig siste utvidelsen, kalt End Game, blir sannsynligvis forbeholdt E3-spillmessen i sommer når det gjelder detaljer.

End Game ble da også fristet med fra scenen med noen blunk og lure smil, som gjør at vi fikk følelsen av at dette kan dreie seg om mer enn bare noen flerspillerområder ...

«Battlefield 3»-kartpakken, kalt Close Quarters, slippes en gang i juni. Ytterligere to utvidelser lanseres i løpet av året. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3