Guillermo del Toro vil skremme livskiten av deg

«Pans labyrint»-regissørens spillplaner er avslørt.

13. desember 2010 11:20

Etter at han trakk seg fra prosjektet med å filmatisere J. R. R. Tolkiens «Hobbiten», har det i noen måneder florert rykter rundt hva regissør Guillermo del Toro skal fokusere på fremover. Han har lenge ytret ønsker om å lage et spill, eller skape en serie med videospill.

Etter at han formaliserte et samarbeid med THQ, har fristingen av hans mystiske prosjekt tiltatt. Og for noen uker siden kom bekreftelsen om at Del Toro ville benytte anledningen under Spike TVs spillprisutdeling denne helgen til å annonsere sine planer.

Natt til søndag norsk tid ble hans «InSANE» avslørt, et skrekkspill som ikke skal komme ut før i 2013.

Det er Volition, utviklerne som står bak Red Faction- og Saints Row-spillene, som samarbeider med «Pans labyrint» og «Hellboy»-filmskaperen om dette spillet. Det er fortsatt for tidlig å si noe sikkert om hva «InSANE» vil bli, for det ble aldri sagt noe om sjanger og historien i spillet under Video Game Awards.

- Terror fra del Toro

Om du ser den første fristetraileren, som du finner nederst i denne saken, er det ingen tvil om at dette kommer til å bli nifse greier. Musikken og stemningen er rett og slett guffen. Og i introteksten som du ser tidlig i videosnutten, presenteres da også «Insane» på følgende måte: «A New Terror from Guillermo del Toro».

Lydbildet er forstyrrende, med skrapelyder og forvrengt skriking – kombinert med skummel musikk…

Det at det i månedene før annonseringen gikk rykter om at THQ og Del Toro var i gang med å lage «spillenes svar på Citizen Kane», trenger altså ikke å si noe om hvilken retning han har tatt. Dette sitatet er for øvrig tatt litt ut av sammenheng.

Del Toro snakket løst om sine spillambisjoner mens han var tilknyttet Hobbiten-filmatiseringen – og svarte at han så en lys fremtid for dette mediet.

- Spillenes svar på «Citizen Kane» vil komme i løpet av de neste ti årene.

På spørsmål fra magasinet Wired om han selv vil stå bak noe slikt, svarte han:

- Jeg vil prøve, men jeg gjør ikke et forsøk før etter «Hobbiten».

THQ avslørte selv sitt samarbeid med Del Toro tidligere i høst. I begynnelsen av november bekreftet THQs Danny Bilson at avsløringen ville skje på Spike TVs VGA, som altså gikk av stabelen denne helgen.

Bilson benyttet da, ikke uventet, anledningen til å skryte litt av Del Toro.

- Han er en gamer som ønsker å lage et fantastisk spill og har interessante synsvinkler.

THQ skriver at selskapet vil beholde rettighetene til spillmerkenavnet, men at Del Toro har muligheten til å lage film(er) basert på «InSANE», om han ønsker det på et tidspunkt.

«InSANE» skal ikke være ferdig før i 2013. Det betyr at du rekker å se denne første fristetraileren cirka 299.211 ganger før Del Toros spill er å finne i butikkhyllene:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3