Viser fram «spillenes svar på Citizen Kane» neste måned

- Guillermo del Toro lager et fantastisk spill, ifølge THQ.

9. november 2010 10:50

I sommer skrev vi om filmregissøren Guillermo del Toros mystiske spillplaner. Han fristet da med at dette prosjektet nå har skutt fart etter at han stemplet ut av «Hobbiten»-filmatiseringen. Senere har han gjort en avtale med THQ som skal gi ut dette spillet.

- Vi skal lage spill som kommer til å være teknisk og historiemessig veldig interessant, sa han den gang i et intervju med MTV, samtidig som han holdt detaljene hemmelig.

I et intervju med magasinet Wired i fjor, gjort mens han fortsatt var tilknyttet «Hobbiten»-filmen, uttalte han seg slik på vegne av spillmediet og sine egne ambisjoner.

- Spillenes svar på «Citizen Kane» vil komme i løpet av de neste ti årene.

På spørsmål om han selv vil stå bak noe slikt, svarte han:

- Jeg vil prøve, men jeg gjør ikke et forsøk før etter «Hobbiten».

Nå har THQ avslørt at Del Toro vil annonsere dette spillet i forbindelse med Spike TVs Video Game Awards i neste måned. Dette prisutdelingsshowet har de seneste årene blitt tett befolket med nye avsløringer og hadde i fjor blant annet den første traileren som samtidig bekreftet en oppfølger til «Batman: Arkham Asylum».

- Han er en gamer som ønsker å lage et fantastisk spill, og har interessante synsvinkler, ifølge Danny Bilson i THQ, samtidig som man altså har peilet seg ut Video Game Awards som arenaen for de første detaljene rundt spillprosjektet.

Spike TVs VGA går forresten av stabelen i midten av desember.

Del Toro har i et intervju med spillmagasinet Edge i 2008 uttalt at han er stor fan av «BioShock», og mente da at det bare er to spill som fortjener merkelappen kunstverk. Nemlig «ICO» og «Shadow of the Colossus».

Meksikanske Guillermo del Toro vant tre Oscar-priser for «Pan’s Labyrinth» (2006), og sto også bak de to Hellboy-filmene.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3