Fra «Hobbiten» til mystisk spillprosjekt

Guillermo del Toro har ambisjoner om å lage spillenes svar på «Citizen Kane».

29. juli 2010 11:59

Nylig kom det frem at regissøren bak Oscarvinneren «Pan's Labyrinth»- og «Hellboy», Guillermo del Toro, stemplet ut fra «Hobbiten»-prosjektet. Han skulle opprinnelig ha regien i de to filmene basert på Tolkien-boken, men utsettelsene gjorde at han ikke lengre kunne forplikte seg. De økonomiske problemene hos filmselskapet MGM skal være blant årsakene til at innspillingen har blitt utsatt en rekke ganger.

I et intervju med MTV kommer muligens grunnene til at den spanske regissøren ikke kunne forplikte seg for årene som kommer. Del Toro røper nemlig at han er involvert i spillutvikling.

- En av de tingene vi skal annonsere i de neste ukene er en stor avtale med et stort selskap. Vi skal lage spill som kommer til å være teknisk og historiemessig veldig interessant. Det er ikke en utvikleravtale. Vi skal gjøre det selv. Og vi kommer til å annonsere dette ganske snart, sier han i intervjuet med MTV.

Og når MTV spør om han kan avsløre noen detaljer, svarer han at «de sannsynligvis vil skyte ham i hodet» om han gjør nettopp det.

ANNONSERING 11. AUGUST?

Del Toro har ved flere anledninger uttalt seg svært positivt om spill og uttrykt et ønske om å være involvert i spillutvikling. Filmregissøren har til og med bevist at han har referansene i orden –  i et intervju med spillmagasinet Edge i 2008 uttalte han at «BioShock» var en favoritt.

- Jeg absolutt elsker «BioShock»! Jeg elsket universet, designet, lyset, den vakre art direction og kamerabruken, sa han i intervjuet, hvor han også avslørte at han er fan av «Silent Hill», «Resident Evil» og «Devil May Cry».

Sist men ikke minst fortalte han Edge at når det kommer til spill så er det kun to spill han anser som mesterverk, og det er «ICO» og «Shadow of the Colossus». I et tidligere intervju med MTV sammenlignet han også PSN-spillet «Flower» med et haiku-dikt.

I et intervju med teknologimagasinet Wired fortalte del Toro at han forventer at «spillenes Citizen Kane vil komme i løpet av de neste ti årene». På spørsmål om han selv vil lage dette spillet, svarer han «jeg vil prøve å lage det, men jeg gjør ikke et forsøk før etter «The Hobbit»».

Intervjuet med Wired ble gjort før han måtte melde pass med filmatiseringen av «The Hobbit», noe som kan bety at han nå er i gang med sitt forsøk på å lage dette «spillenes Citizen Kane».

Tilfeldigvis skal også «BioShock»-studioet Irrational Games avsløre sitt nye spill 11. august og har allerede laget en teaser-nettside under domenet whatisicarus.com. Det spekuleres nå i om det nye spillet kan være Guillermo del Toros spillprosjekt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3