Selvsikkert og solid fra Sony

Eksklusive nye spill, ny PSP og bevegelsesfølsom kontroller. Ikke rart Sony er selvsikre.

3. juni 2009 08:15

LOS ANGELES (PressFire): Etter en bombastisk og svært solid pressekonferanse fra Microsoft, var det knyttet enorm spenning til om Sony kunne matche konkurrenten.

Microsoft imponerte kanskje mest, men Sony var ikke langt unna.

Les også: Rapport fra Microsofts E3-brief.
Les også: Rapport fra Nintendos E3-brief.


LEKKASJER

Jack Tretton åpnet pressekonferansen med en uhøytidelig tone ved å påpeke bransjens manglende evne til å holde på hemmeligheter. Han sikter til videoen som avslørte PSP GO! i forrige uke, samt den lekkede videoen fra Team ICOS nye tittel, «The Last Guardian».

Han vant også publikums gunst ved å spøke med at navnet på PSP GO! burde vært «The worst kept secret of E3».

Her finner du flere av sakene våre fra E309.


PSP GO!

Dermed ble ikke PSP GO! den store overraskelsen for Sony, men Tretton brukte tid på å heller forklare om tankene bak produktet. Det er en maskin for den digitale tidsalder – den er mindre, lettere og fri for disker eller medium.

Den har 16 GB lagringsplass og har minneplass for mer om det skulle være nødvendig.

Sony kunne også fortelle at alle PSP-spill fra nå av også vil være tilgjengelige i digital form. Tretton kunne også avsløre at ultraklassikeren «Final Fantasy VII» vil være tilgengelig via PSN i USA allerede denne uka.

Samtidig kommer det et helt nytt program for å håndtere digitalt innhold til PSP kalt «Media GO». Dette programmet kjøres på PC'en og skal holde orden på videoer, musikk og bilder til PSP.

EYE-TOY NEXT GEN

Den første overraskelsen ble annonseringen av et nytt kontrollsystem utviklet av teamet bak Eye-Toy.

Det nye systemet med bevegelsesfølsomme kontrollere, sendte entusiastisk applaus gjennom publikum da det ble demonstrert.

Eye-Toy-teamet hadde laget flere teknologidemonstrasjoner hvor kontrollerne blant annet ble brukt som sverd og skjold, pisk, pil og bue og til tegning.

Lite ble fortalt om hvordan det tekniske fungerer, men det vi fikk se var meget imponerende.

Det var ingenting som holdt tilbake fra å bli sammenlignet med kontrollsystemet på Wii, faktisk virket det like presist som Motion Plus - eller bedre.

Dessuten er det ikke til å se bort fra at det er en fryd å endelig se denne type kontroll med grafikk i HD.

Saken fortsetter under videoen.


EKSKLUSIVE TITLER I KØ

Men Sony viste at de ikke bare vil inn på markedet til Wii, de viste en solid rekke med eksklusive titler hvor flere ble demonstrert under E3-briefen.

Evan Wells fra Naughty Dog demonstrerte en lengre bit av enspillerdelen i «Uncharted 2: Among Thieves» som var mildt sagt imponerende. Publikum reagerte nesten med vanntro når Wells viste den spektakulære utsikten fra et av hustakene i spillet.

«Uncharted 2» har også tilsynelatende også enorme mengder muligheter til å navigere omgivelsene, og er nok uten tvil et av årets mest lovende titler.

«MAG» fra SOCOM-produsenten ble også vist i spillbar form for første gang. Utvikleren demonstrerte med hele åtte spillere på scenen, men det er ingenting mot spillets 256 mulige onlinespillere! En lovende og meget ambisiøs tittel, som også er eksklusivt for PS3.

NYTT ROCKSTAR-SPILL

Det var svært lite detaljer om det eksklusive PS3-spillet «Agent», men det skal visstnok handle om.... hold deg fast.... agenter.

Og Sony kunne fortelle at de forventer at det skal gjøre det samme som GTA klarte å gjøre for PS2-konsollen.

Store ord, som dessverre ikke ble underbygget gjennom video eller demonstrasjon.


FINAL FANTASIES

Men den mest overraskende annonseringen kom i form av «Final Fantasy XIV», som blir eksklusiv for PS3 og sannsynligvis slippes allerede i 2010.

Spillet er det nye og myteomspunnede online-spillet til «Final Fantasy XI»-teamet, og bærer mange likheter med nevnt tittel.

Dermed kan «Final Fantasy XIV» bli det første MMORPG'et til PS3en, noe som ikke er noen dårlig start.


TEAM ICO

Det var ikke mye informasjon vi skulle få om Fumito Uedas nye spill. Faktisk ble det ikke mer enn en ny versjon av traileren vi allerede har skrevet om.

Den nye traileren var dog langt bedre. Både design og grafikk har blitt forbedret siden den forrige traileren, som etter ryktene sies å være to år gammel.

Spillet fikk også en tittel, barnet skal hete «The Last Guardian» og skal være del tre i serien, etter «ICO» og «Shadow of the Colossus».

Saken fortsetter etter video.

LITTLEBIGRACING

Den siste overraskelsen ble et nytt spill kalt «ModNation Racers», og er tungt inspirert av «LittleBigPlanet»-filosofien «Play, Create, Share».

I «ModNation Racers» er det nemlig meningen at du skal lage banene selv.

Selve kjøredelen minner om en slags krysning mellom «Mario Kart» og «Trackmania», men det er den svært brukervennlige måten å lage baner på som gjorde det hele spennende. Dessuten var det ganske pent å se på.

Saken fortsetter etter video.

Sist men ikke minst fikk vi en demonstrasjon av «God of War 3». Spillet utvikles på Santa Monica i LA, og det var tydelig at vi var på spillets hjemmebane, for her tok salen av. Kratos badet i ultravold til ellevill jubel og latter.

Det er ingen tvil om at forventningen til «God of War 3» er astronomiske, og det er ingenting som tyder på at utviklerne ikke kommer til å innfri.

Sony klarte kanskje ikke å matche Microsoft, men det er pokker ikke langt fra. De klarte i alle fall å overbevise om at de fremdeles har prima vare på vei.

Konsollkrigen ble akkurat ENDA tettere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3