Hinter DICE om «Battlefield 2143»?

Tilbake til fremtiden.

19. desember 2011 10:03

(PressFire.no): Svenske DICE kan ha lagt igjen en aldri så liten ledetråd om en oppfølger til «Battlefield 2142». Og det gjennom den ferske utvidelsen til «Battlefield 3», Back to Karkand.

En årvåken spiller har lagt merke til en liten detalj i ett av områdene som er med i denne utvidelsen, nærmere bestemt Wake Island-kartet:

På en vegg skimtes fire siffer som har satt fart i ryktemølla: 2143.

Prøver DICE med dette å signalisere at deres neste prosjekt blir en oppfølger til det futuristiske skytespillet som kom ut i 2006?

- Sci-fi mer risikabelt

Fansiden BF3blog påpeker at DICE har en viss historikk for å friste med forestående prosjekter på nettopp denne måten.

En god stund før «Battlefield 2142» formelt ble annonsert la de nemlig igjen tilsvarende spor i utvidelser til «Battlefield 2» (Euro Forces- og Armored Fury-kartpakkene).

Kreativ sjef for DICE, Lars Gustavsson, fortalte i et intervju med VG247 at «Battlefield 2142» var et prosjekt han verdsetter, men at spillet kanskje kommuniserte for dårlig med kundene. Spillet kom ut bare ett år etter «Battlefield 2», men Gustavsson avviser i dette intervjuet at det var et hastverksprosjekt av den grunn.

- Vi var ikke gode nok til å kommunisere hva spillet var. Er det «Battlefield 2.5»? Er det «Battlefield 3»? Hva er det egentlig?

- Det er nok grunnen til at vi fikk dårligere score i anmeldelsene. Hvis jeg ser på spillet, er det et veldig solid et. Mange feil hadde blitt polert sammenlignet med i «Battefield 2».

- Vi hadde gjennom årene selvsagt lagt merke til at krigføring lagt til nåtid er veldig populært, mens en sci-fi-setting er litt mer risikabelt, fortalte Gustavsson til VG247.

NB! Hovedbildet i saken er fra «Battlefield 2142».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3