«Tidenes beste strategispill» får en oppfølger

«Company of Heroes 2» tar oss ut i snøfokk.

4. mai 2012 09:59

(PressFire.no): Sanntidsstrategispillet «Company of Heroes» fra 2006 tok et steg bort fra sjangerens fiksering på basebygging. I stedet fokuserte det helt og holdent på taktisk sjonglering av enheter med et dypt register av triks.

Den oppskriften traff de blink med, og i skrivende stund er det ingen strategispill som overgår perlen fra 2006 på nettstedet GameRankings, som samler spillanmeldelser.

Etter seks år er det snart klart for en oppfølger, ifølge en tråd på spillforumet NeoGAF. Her har en bruker fått tak i neste utgave av spillbladet PC Gamer, som avslører at «Company of Heroes 2» kommer til Windows neste år.

Russerne kommer!

Oppfølgeren finner også sted under andre verdenskrig. Mens det første spillet i serien lot deg hoppe ned i støvlene til de modige soldatene som invaderte tyskokkuperte Normandie i 1944, skal nummer to finne sted på Østfronten.

Der får man ta styring over sovjetiske styrker som kvester nazister.

I denne delen av krigen var den som kjent kaldt, og snø får en av hovedrollene i «Company of Heroes 2». I tillegg til å sakke tropper og stridsvogner så skal det hvite himmelsnopet også kunne utgjøre sårt tiltrengt ly for fiendeild.

Har øvd siden sist

Amerikanske Relic Entertainment har fortsatt utvikleransvaret for strategispillet. Det andre «Company of Heroes»-spillet får likevel en annen sjefsprodusent etter at Jay Wilson gikk til Blizzard.

Der slipper han snart sitt første spill, «Diablo III», som du allerede kan prøve hvis du vil.

Relic er kjent i bransjen som eksperter på strategispill, og har holdt varmen ved å lage kritikerroste «Warhammer 40, 000: Dawn of War II» siden sist. Samtidig har de utvidet horisonten med litt skytespillerfaring fra «Warhammer 40,000: Space Marine».

Det bør vel også nevnes at de forsøkte seg på en massiv nettrollespillvariant for noen år tilbake, kalt «Company of Heroes Online». Det ble aldri utgitt.

«Company of Heroes 2» skal være ferdig en gang til neste år. Her kan du se hvordan forgjengeren tok seg ut i 2006:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3