Glem «South Park»-rollespillet til juleferien

Nok en storkanon utsettes til neste år.

16. mai 2012 10:57

(PressFire.no): Den siste uken har vært tung å fordøye for spillinteresserte med blikket festet mot den høstlige delen av kalenderen:

Først ble det kjent at «BioShock Infinite» er utsatt. Deretter måtte også utviklerne av «Tomb Raider» innrømme at de trenger mer tid på seg til å revitalisere Lara Croft. Begge disse spillene skal etter planen i stedet utgis innen mars 2013.

Det stopper ikke der: «South Park: The Stick of Truth», som utvikles av rollespillekspertene i Obsidian, kommer ikke før neste år, melder utgiveren THQ.

Ferdig før mars 2013

Planen var at spillet skulle være ferdig før jul, men i stedet peiler også THQ seg inn mot perioden fra januar til mars 2013.

Obisidian Entertainment har tidligere lagd «Fallout: New Vegas» og en oppfølger til «Knights of the Old Republic», og ble håndplukket av «South Park»-skaperne Trey Parker og Matt Stone til å lage et spill. 

Spillet ble annonsert i desember i fjor

Parker og Stone skriver historien, og vi har blitt forespeilet et fullblods, dypt rollespill der du styrer en nyinnflyttet unge som forsøker å skaffe seg venner i nabolaget.

«»

Skraper Devil's Third

THQ har i sin finansrapportering også avslørt at de har skrapet «Devil’s Third», actionspillet som var under utvikling hos Tomonobu Itagaki («Ninja Gaiden»).

Eurogamer skriver at THQs Brian Farrell ikke lenger syns «Devil’s Third» passer selskapets profil, og ikke har tro på at spillet vil tjene penger.

Dessuten fikk man problemer halvveis i utviklingen da selskapet som utviklet spillmotoren gikk under.

«»«»

Hva med Company of Heroes 2 og Metro: Last Light?

Joystiq skriver at det nå jobbes med å selge «Devil's Third» til en annen utgiver. Dette prosjektet er Tomonobu Itagakis første etter at han sluttet i Tecmo, selskapet han var en viktig del av i 16 år. 

THQ har den seneste tiden meldt om stygge resultater og har stupt på børsen. I februar avslørte selskapet konkrete tiltak for å prøve å snu trenden. 240 ansatte må gå, og man endrer profilen med færre barne- og filmlisensspill.

I stedet satses det tungt på «Saints Row»-serien fremover.

Fra før er det kjent at også det meget spennende «Metro: Last Light» er flyttet til 2013. Nylig annonserte «Company of Heroes 2» blir også lansert tidlig neste år, skriver Eurogamer.

«South Park: The Stick of Truth» skal etter planen utgis en gang mellom januar og mars 2013, og utvikles til pc, Xbox 360 og PlayStation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3