THQ kvitter seg med 240 ansatte

Og sjefen halverer sin egen lønn.

2. februar 2012 08:30

(PressFire.no): I går skrev vi at THQ var midt i en prosess der sparing og omorganisering er fokus. For noe må skje, hvis ikke står spillselskapet i fare for å bli kastet ut av NASDAQ-børsen.

Hele 170 ansatte ville miste jobben sin, minst. Det hevdet konsulent Kevin Dent i går, skrev han på Twitter.

Nå har THQ satt i gang med oppsigelsene, skriver Eurogamer. Omfanget er større enn først antatt: 240 ansatte må finne seg nye jobber, er det nå bestemt.

Svinger sparekniven

Det er spesielt salgs- og administrasjonsavdelingene som lider hardest. Denne gang er det ikke spesifisert om spillutviklere er blant dem som nå rydder pultene sine.

Tidligere har THQ stengt noen spillstudioer, og samtidig proklamert at de ikke lenger vil satse på barne- og filmlisensspill.

THQ vil derimot satse hardt på med «Saints Row». Det nylig lanserte «Saints Row: The Third» (hovedbildet) har solgt bra, kunne selskapet nylig fortelle.

- Hoveddelen av denne restruktureringen vil være utført innen 31. mars, mens den resterende delen vil være unnagjort før 30. september, heter det i THQs finansielle redegjørelse, en såkalt SEC filing.

For å vise sympati med de som mister jobbene, og resten av selskapet, har THQ-sjef Brian Farrell gått med på å halvere sin egen lønn i ett år. Han raser ned noen lønnstrinn, fra sine årlige inntekt på $718,500 til litt mer beskjedne $359,250, skriver Eurogamer.

I morgen slipper THQ sine kvartalsresultater. Da er sjansen stor for at vi finner ut mer om selskapets finansielle helse. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3