Microsofts «GTA IV»-eksklusivitet er over

PS3- og PC-eiere kan glede seg til mer «Grand Theft Auto IV»-innhold. Nå kommer «Episodes From Liberty City» snart på disse plattformene.

30. januar 2010 10:31

Det har ligget litt i kortene, at PlayStation 3 og PC til slutt også ville få ta del i «Grand Theft Auto IV»-bonusinnholdet som ble sluppet først på Xbox 360 i fjor.

For etter at Microsoft hadde betalt 50 millioner dollar for en tidsbestemt eksklusivitet på Xbox 360, annonserte Rockstar nylig at de to episodene som kom i kjølvannet av 2008-spillet «GTA IV» nå også kommer til PS3 og PC.

- Ventetiden har vært lang, men vi er stolte over å endelig gi «Episodes From Liberty City» til PS3 og PC, uttaler Rockstar Games-sjef Sam Houser.

- Vi verdsetter tålmodigheten til våre PlayStation 3- og PC-fans verden over, og vi ser frem til å gjøre spillene tilgjengelig for dere i mars, fortsetter han.

Les også: Utvikleren snakker om «GTA V»

.
Les også: Rockstars
«Agent»

slippes i løpet av 2010.

MC-KRIG OG KOKAIN-DISKO

«The Lost and Damned», den første og kanskje beste av de to pakkene, er mørk, brutal og skitten.

Her spiller du som Johnny Klebitz, nestlederen i MC-gjengen The Lost. Historien som brettes ut er en parallell til den som blir fortalt i «GTA IV», men foregår i Liberty City. 

Dessuten inneholder denne «GTA IV»-episoden noe av det beste du finner av manusjobbing og stemmeskuespill i denne sammenhengen.

«The Ballad of Gay Tony», som først kom til Xbox 360 i fjor høst, utvider Liberty City-kampene en smule, tilfører litt hofteknekk, disko og ulovlig nesekos. I denne episoden spiller du Luis Lopez, assistent til Tony «Gay» Prince. Tony er en playboy innen nattklubbbransjen, og gjenstand for kontroverser.

Begge disse utvidelsene slippes nå på PlayStation 3 og PC den 30. mars, bekrefter utvikleren. PC- og PS3-eiere kan se frem til å kunne høre nye låter blant de mange radiokanalene du finner i spillet, mens PC-versjonen inneholder muligheten til 32 spillere i online multiplayer, i tillegg til en avansert video-editor.

Les også: Vår anmeldelse av «GTA IV: The Lost and Damned»

.
Les også: Vår anmeldelse av
«GTA IV: The Ballad of Gay Tony»

.

Disse utvidelsene kan enten handles separat online til de to respektive plattformene, eller kjøpes som en fysisk spilldisk likt det som skjedde da Microsoft samlet «Gay Tony» og «The Lost and Damned» i «Episodes From Liberty City» - en frittstående spilldisk der du ikke trengte å eie originalspillet for å ta del i utskeielsene fra Liberty City.

«Episodes From Liberty City» lanseres til PlayStation 3 og PC 30. mars.

To trailere på rappen, som viser litt av det som PC- og PS3-eiere snart får ta del i. Først den litt skrudde og temmelig morsomme, anime-inspirerte traileren som var med på å markedsføre «The Ballad of Gay Tony » og «Episodes From Liberty City»:

Filmsnutt fra «The Lost and Damned»-episoden, den første «GTA IV»-utvidelsen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3