Alt er klart for spillbransjens viktigste show

E3-tidspunktene å merke seg – pluss litt sladder.

12. mai 2014 14:00

(PressFire.no): Det er bare uker igjen før spillbransjen setter kursen mot Los Angeles. Den årlige E3-spillmessa strekker seg over noen få dager (10. – 13. juni).

Men først skal de største aktørene sette tonen og lage litt show.

Mandag 9. juni tjuvstarter E3 med et knippe pressekonferanser. Nå har alle de involverte bekreftet tidspunktene:

Mandag 9. juni: MICROSOFT - 18:30 (norsk tid).
Mandag 9. juni: EA - 21:00 (norsk tid).
Mandag 9. juni: UBISOFT – midnatt (norsk tid).
Tirsdag 10. juni: SONY – 03:00 (norsk tid).
Tirsdag 10. juni: NINTENDOs «digital event» klokken 18:00 (norsk tid).  

Innholdsrike Xbox-minutter?

Microsoft skal altså først i ilden. Selskapet har allerede forskuttert at de kommer til å fokusere på spillene i år, og toner trolig ned snakk om tv- og filmtilbudene en smule sammenlignet med fjoråret.

Nybakt Xbox-sjef Phil Spencer har fridd til kjernepublikummet i forkant.

Spencer skrev på Twitter at «du vil se veldig få sjefer på scenen», og, «vi har allerede passert tidsgrensa vår på 90 minutter», sa han om forberedelsene og alle spillene de vil vise verden.

Xbox-sjefen har også garantert at det blir et nytt «Halo» i år.

Spørsmålet er bare om han hintet om en jubileumsutgave av «Halo 2» eller sikter til «Halo 5»? Det er også flere andre «Halo»-prosjekter under oppseiling, for eksempel Steven Spielberg-serien vi hørte om i fjor i forbindelse med Xbox One-avdukingen.

En påstått lekket smørbrødliste over kommende Xbox-spill har ikke akkurat mistet troverdighet de seneste månedene. Flere elementer fra denne har allerede vist seg å stemme.

Lista hevder blant annet at vi får et nytt «Forza Horizon» i høst, og at finske Remedy rekker julesesongen med sitt ambisiøse «Quantum Break» - der spill og tv-mediet skal smeltes til én dynamisk opplevelse.

Norsk konsollansering i høst

Det knyttes stor spenning til Microsoft-strategien videre. Etter massiv kritikk i fjor, før slippet av Xbox One-konsollen, endret de som kjent på flere kontroversielle tiltak.

På E3 skal de forsøke å meisle ut en overbevisende plan som skal hjelpe Xbox One-salget inn mot en ny julesesong (og offisiell norsk lansering i september).

«Fable Legends» og «Sunset Overdrive» er to spill vi forventer å se mer fra på E3. Dessuten er «Crackdown» en serie Xbox-sjefen liker godt, og slikt har jo en tendens til å bety noe.

– 

Seks splitter nye EA-spill

EA tar over klokka 21, etter Microsofts forsøk på å sjarmere. Electronic Arts’ pressekonferanse har allerede vært bekreftet i et par ukers tid.

Hos EA får vi trolig debuten til flere helt nye spill, ikke bare et show bestående av kjente tungvektere som «FIFA 15», «NHL 15», noe nytt fra BioWare og «Sims 4».

I forrige uke ble det kjent at «Need for Speed»-serien tar en pause i år – så denne gullkalven blir ikke med til L.A. i år.

EA-sjef Andrew Wilson har hintet om et helt nytt (skyte?)spill, en ny merkevare som skal fylle vakuumet som oppstår når det ikke er et nytt «Battlefield» eller «Medal of Honor» på trappene denne høsten for å slåss mot skytekjempen «Call of Duty». Kanskje er dette nye prosjektet koblet til esport-ambisjonene Wilson snakket så varmt om i forrige måned?

Wilson har sagt til EA-investorene at han anser denne nye, og foreløpig hemmelige, tittelen som så stor og viktig at det vil fylle en tredjedel av fokuset fra dette selskapet inn mot den viktige julehandelen.

Det blir seks nye spill og en timelang presentasjon, meldte journalist og programleder Geoff Keighley på Twitter i forrige uke.  

«»

Mer Star Wars

Vi får garantert se mer fra «Star Wars: Battlefront»-oppfølgeren og «Mirror’s Edge 2» som DICE lager, to spill som ble vist i korte trekk på E3 i fjor. «Dragon Age»- og «Sims»-fans får trolig også sin dose i løpet av denne pressekonferansen.

Flere EA-avdelinger er i full gang med å lage ymse «Star Wars»-spill, så det kan godt skje at vi får se mer enn bare «Battlefront» med en slik intergalaktisk logo på.

Men det er denne praten om «seks nye spill» mange vil være ekstra nysgjerrige på, før EA-svarene kommer tikkende denne mandagskvelden.

«» E3

Vant to år på rad

Ubisoft har også offentliggjort sitt E3-tidspunkt. Som vanlig blir deres pressekonferanse plassert mellom EA og Sony.

Starttidspunktet er midnatt, norsk tid.

Ubisoft har de seneste to åra fått overskrifter gjennom annonseringen av «Watch Dogs» (i 2012) og i fjor med «The Division». Sistnevnte vil garantert dukke opp i år igjen, etter mye usikkerhet de seneste månedene rundt hvor mye av et spill Malmø-gjengen bak egentlig har hatt tid til å lage.

Det blir spennende å se hva årets «headliner» fra dette franske selskapet blir. Etter to store E3-blockbustere på rad, vil garantert forventningene være store for å se hva de dytter foran seg i år som «ekstranummeret» etter en times pressekonferanse.


Elefanter i Himalaya

Vi vet allerede at det kommer minst ett nytt «Assassin’s Creed» i år. Trolig to. Det første, kalt «Unity» vet vi allerede litt om, det setter handlingen til den franske revolusjonen.

Spillet er spesialbygd til PlayStation 4 og Xbox One (pluss pc), og utviklerne hevder selv at førstetraileren viser bilder hentet rett fra spillmotoren.

Bilspillet «The Crew» ble annonsert på E3 i fjor, og får garantert også plass der i år. For nå nærmer det seg lansering.

Gjengangeren i forbindelse med rykter før et nytt E3, «Beyond Good & Evil 2», bør også nevnes. Dette er oppfølgeren Ubisoft har hintet om i flere år – men som vi foreløpig ikke vet mye om. Er 2014 det E3-året der vi får bekreftelsen?

«Far Cry 4», med elefanter i Himalaya, havner trolig også på E3-menyen. Og har Ubisoft omsider gjort noen grep som sikrer en «Rainbow Six»-oppfølger? Dette er et av de mange spillene vi gjennom åra har hørt «må tilbake til tegnebrettet».

Microsoft-mobbing også i år?

Sony er sist ut. For spillinteresserte nordmenn som vil se pressekonferansene direkte, er dette den klart tøffeste etappen: startskuddet går klokka tre på natta.

I fjor serverte Sony en real uppercut på Microsoft da de kunngjorde at de ikke ville gjøre endringer som medførte krav til internettoppkobling eller bruktspillsperre – og fikk øredøvende jubel i retur. Ett av øyeblikkene som vil bli husket i mange, mange år. Det er ikke ofte at boksehanskene glir av på like tydelig vis under et E3.

Sony kostet jo på seg å harselere med Microsofts Xbox One-planer på den tiden, med denne «mobbefilmen».

Hva kan vi vente oss fra Sony i år? Vi vet at «The Order: 1886» seiler opp til å bli et av prestisjespillene til PlayStation 4. Monstersmadringen fra Londons gater var på E3 i fjor også, men det er først i år at spillet skal kile på alle de rette stedene før lanseringen i høst, håper nok Sony.

I likhet med «Beyond Good & Evil 2», er det et annet seiglivet, mytisk prosjekt vi hører om fra E3-ryktebørsen:«The Last Guardian».  

Sony har sagt at spillet på ingen måte er skrapet, og at de bare venter på å finne riktig timing før verden får se hva som har skjedd siden spillet ble vist for flere år siden.

Kanskje 10. juni er datoen de har ventet på?

Ryktesesong

Også Sony kan ha blitt utsatt for en «lekkasje», men dette må på ingen måte tolkes som bekreftede meldinger.

Dualshockers fikk en liste i fanget med det spillsidens kilde påstår skal være opplysninger om E3-programmet. I detalj, til og med hvor lenge «Uncharted 4» skal fylle programmet.

Blant annet mener Dualshockers kilde (igjen, ta dette med en stor klype salt!) at et nytt «Gran Turismo» blir avslørt, «God of War 4» skal også være der, «Kill Strain» er en reboot av den kjente «Syphon Filter»-serien – og både David Cage («Beyond») og Guerilla Games («Killzone») har noe nytt de vil vise fram, påstås det.

Lista inneholder også «Grand Theft Auto V» til PlayStation 4.

Det som er helt sikkert er at «Driveclub», bilspillet opprinnelig planlagt til PS4-slippet, vil dukke opp og vi får garantert se mer fra virtual reality-satsningen Morpheus og høre om PlayStation Now.

Takler E3 på sin egen måte

Nintendo gjør som i fjor. Dette selskapet holder ikke egen pressekonferanse, men lager i stedet flere filmer og strømmer direkte gjennom E3-uka.

Samme dag som Nintendo tradisjonelt har hatt E3-briefene sine, slippes en «digital event»­-film. Her får vi trolig en grundigere titt på noen av de største spillene til 3DS og Wii U.

Nintendo har varslet at «Super Smash. Bros» blir en satsning fra dem under E3 i år, de skal blant annet strømme turneringer på beste esport-vis. «Bayonetta 2» dukker helt sikkert opp, og det er mange som håper Zelda skal vise seg fra sin beste side på Wii U.

Her kan du se hvordan Nintendo forbereder seg til E3 i år.

Mandag 9. juni braker det løs med E3-pressekonferansene – og selvsagt er dette noe du kan følge her med oss på PressFire.no. Slik så det ut da vi tok tempen på E3-messegulvet i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3