«Star Wars» – nå med «Battlefield»-teknologi

- En drøm, sier EA om avtalen med Disney.

7. mai 2013 09:32

(PressFire.no): Electronic Arts har inngått en avtale med Disney, og skal lage flere «Star Wars»-spill i årene som kommer. 

Avtalen innebærer«Star Wars»-spill til flere plattformer. 

Det åpnes i tillegg for at Disney, som i fjor kjøpte LucasFilm, selv kan lage titler til mobile plattformer.

- Alle utviklere drømmer om å lage spill i «Star Wars»-universet, uttaler EAs Frank Gibeau i en pressemelding.

- Nye historier

- De nye opplevelsene kan komme til å låne fra filmene, men spillene vil utelukkende være originale, med nye historier og nytt gameplay.

- I bunnen av det hele ligger Frostbite 3-spillmotoren. Det garanterer rike omgivelser, grafikk og spillfigurer, legger Gibeau til.

Frostbite 3 er den nyeste teknologien til EA DICE, svenskene som står bak «Battlefield»-spillene. I forbindelse med premieren av «Battlefield 4» i San Francisco i mars, fikk vi selv se hva spillmotoren har å by på gjennom en lang video.

EA sier både DICE og Visceral Games («Dead Space») skal lage nye «Star Wars»-spill.

Det skal også BioWare, som tidligere har erfaring fra denne galaksen langt, langt unna. Kanadierne lagde det massive onlinespillet «Star Wars: The Old Republic», lansert i desember 2011.

Dette EA-eide spillstudioet har også rollespillklassikeren «Star Wars: Knights of the Old Republic» (2008) på samvittigheten.

«»

Nytt håp for 1313?

LucasArts fulgte med på kjøpet da Disney bladde opp 23 milliarder kroner for å kjøpe livsverket til George Lucas. I forrige måned ble det kjent at Disney legger ned hele LucasArts-avdelingen.

- Etter å ha evaluert vår posisjon i spillmarkedet, har vi besluttet å omgjøre LucasArts fra intern utvikling til en lisensieringsmodell, noe som vil minimere risikoen og likevel tilby en bredere portefølje av «Star Wars»-spill, het det i kunngjøringen.

Etter nedleggelsen, og på linje med den nye modellen til Disney, lever «Star Wars 1313» i en svært usikker tid. Dette spillet ble vist på E3-spillmessen i fjor sommer, men skal nå være kansellert.

Det samme gjelder «Star Wars: First Assault», utviklet hos nå nedlagte LucasArts og ment som en oppvarming til et «Battlefront III»

Kanskje EA velger å ta over disse prosjektene, og setter Visceral, BioWare eller DICE på saken?

J.J. Abrams har fått jobben med å regissere den første «Star Wars»-filmen i en ny trilogi. Denne filmen får premiere i 2015 - og blir garantert akkompagnert av spill lagt til samme univers.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3