Disney legger ned LucasArts

Vil at andre skal lage fremtidens «Star Wars»-spill.

3. april 2013 20:23

(PressFire.no): I fjor valgte George Lucas å selge hele Lucasfilm og Lucasarts til Disney for 23 milliarder kroner. De nye eierne ventet ikke lenge med å kunngjøre flere «Star Wars»-filmer.

Spillplanene har likevel latt vente på seg. De siste årene har både Disney og Lucasarts slitt med suksess innen dataspill. Disneys siste storsatsing, «Epic Mickey 2», floppet voldsomt og resulterte i nedleggelse av Warren Spector-studioet Junction Point.

Etter en gullalder på nittitallet har LucasArts falt i posisjon den side tiden. De var involvert i Electronic Arts' «Star Wars The Old Republic», et massivt onlinespill som har slitt med å etablere seg i en sjanger som i fjor opplevde et vanskeligere marked.

- Vil minimere risikoen

Nå kommer meldingen om at Disney velger å kansellere samtlige spillprosjekter under Lucasarts-fanen.

Det inkluderer blant annet «Star Wars 1313» og «Star Wars: First Assault». Ifølge Kotaku mister 140 personer jobbene sine.

- Etter å ha evaluert vår posisjon i spillmarkedet, har vi besluttet å omgjøre LucasArts fra intern utvikling til en lisensieringsmodell, noe som vil minimere risikoen og likevel tilby en bredere portefølje av «Star Wars»-spill.

- Resultatet er at vi har måttet si opp ansatte i hele organisasjonen. Vi er utrolig takknemlige og stolte over de talentfulle folkene som har utviklet våre titler, heter det i den offisielle uttalelsen Game Informer har publisert.

Tradisjonsrik katalog

Dette betyr at LucasArts fra nå av kun vil eksistere som et varemerke for produkter som andre vil produsere for Disney.

På nittitallet opplevde LucasArts suksess med pek-og-klikk-eventyrene i «Monkey Island»-serien, «Indiana Jones»-spillene, «Day of the Tentacle» og «Sam & Max».

Mange tenker nok også tilbake på «X-Wing»- og «TIE Fighter»-serien som noe av det beste fra LucasArts’ meget omfattende spillkatalog.

Her er en trailer fra «Star Wars 1313» som ble sluppet etter den imponerende verdenspremieren på E3-spillmessen i fjor. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3