Fantaserer du om å bli dusørjeger i «Star Wars»?

«Star Wars: 1313» kan bli (Boba) fett. Vi har sett det.

6. juni 2012 11:25

LOS ANGELES (PressFire.no): I en kinosal, dekorert som innsiden av et romskip, er spenningen tykk som lapskaus. Ikke bare skal vi få se et spill som vi bare har sett logoen til, men spillets produsenter virker rett og slett nervøse før denne første visningen.

Det er mulig at det er litt ekstra høytidelig når LucasArts avduker spill basert på «Star Wars»-universet, spesielt med tanke på at «Star Wars: 1313» faktisk er det første spillet som utvikles internt siden «Star Wars: The Force Unleashed II» fra 2010.

Et par år er kanskje ikke så lenge i alle sammenhenger, men for underholdningsgiganter er det noen lysår.

NB! Nederst i saken kan du se ytterligere to «1313»-videoer.

LucasArts designkollektiv

Men når de nå endelig setter i gang, klemmer de virkelig til. Dette skal være det første spillet fra LucasArts hvor avdelingene samarbeider om et spill. Her bidrar både Skywalker Sound, Industrial Light & Magic og LucasArts Animation på sine respektive områder.

Ifølge utviklerne selv bidrar det til et helt nytt nivå av detaljer, hvor erfaringer og ekspertise fra hele LucasArts skal heve sluttproduktet.

- Å lage spill er utrolig komplekse greier, fortelles det i presentasjonen.

- Se for dere et miksebord, hvor alle nivåer og knapper må justeres perfekt for at alt skal fungere som det skal.

LucasArts mener at koalisjonen mellom alle avdelingene utgjør den optimale formelen for å lage et actioneventyr hvor de skal «realisere fantasien om å være en dusørjeger».

For visstnok er det å være dusørjeger noe de fleste fans ønsker seg, forteller spillskaperne..

Da får de vel gjøre noe med det, da.

Blant venner som Isaac, Drake og Fenix

I en «bak kulissene»-video får vi et innblikk i produksjonen, hvor det spesielt legges vekt på hvordan de fanger ansiktsuttrykk og bevegelser fra skuespillere. Hver lille detalj i ansiktet blir fanget og overført til spillet.

Og det ser virkelig imponerende ut, også på grunn av den svært pene grafikken i spillet. Derfor blir jeg først litt skuffet over å ha blitt servert en minidokumentar om å fange bevegelser til skuespillere, for så å få en edb-animert filmsekvens.

Men jaggu viste den imponerende grafikken seg å være i sanntid og fra selve spillet. Lyset, detaljene og animasjonene holder et høyt nivå.

Historien tar del i det som kan beskrives som «Star Wars»-svaret på Oslo S. etter at sola har gått ned. Det tar sted i skammekroken på planeten Coruscant, i «etasje» 1313. Derav tittelen på spillet.

Ifølge utviklerne er dette stedet hvor samfunnets typer med uakseptabel oppførsel synker ned, og blir dermed som et koldtbord for dusørjegere.

Det påpekes også at dette er et spill for voksne, noe den mørke tonen vitner om. Skyting og action er ikke noe nytt i dette universet, men det er noe litt mer vågalt over det denne gangen.

«»«»

Litt Mass Effect og Uncharted

Spillmekanisk sett får vi stort sett bare sett det som ser ut som et actionbasert eventyrspill med dekningssystemer. På flere måter får jeg inntrykk av at LucasArts har latt seg inspirere av både «Uncharted»-, «Dead Space»- og «Mass Effect»-seriene.

Det er lett å se et nikk til Nathan Drake og de utrolig dramatiske situasjonene han havner i, mens spesialskuddene som lager telekinetiske sfærer har noe «Mass Effect» over seg.

LucasArts har nok ikke valgt den letteste sjangeren å hevde seg i, for det skal bli vanskelig å måle seg mot «Uncharted», «Gears of War», «Dead Space», «Mass Effect» - og det kommende «The Last of Us», som også ble vist på E3 nylig.

Men må kraften være med dem, for spillet er ifølge spillets produsent, Craig Derrick, bare i preproduksjon. Polert er det i alle fall. 

Se også video nummer to og nummer tre fra spillet.

«Star Wars: 1313» har ikke fått noen utgivelsesdato eller blitt bekreftet til noen spesifikke plattformer. Demonstrasjonen under E3 ble gjort på en pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3