Det går virkelig hardt for seg i «The Last of Us»

Ikke bare mannevonde zombier i «Uncharted»-folkas neste.

5. juni 2012 21:02

(PressFire.no): Sony hadde spart en av de aller største nye PlayStation 3-titlene som en slags finale på sin E3-pressekonferanse i Los Angeles.

Sonys pressekonferanse gikk av stabelen natt til tirsdag norsk tid. Våre tre utsendte var på plass og rapporterte hjem med sine inntrykk umiddelbart etter det var slutt. I videoen fikk de også en rask prat med de to grunnleggerne av Naughty Dog, spillstudioet som lager «The Last of Us».

NB! Her finner du alle E3-sakene våre.

Historiedrevet overlevelsesspill

Etter tre «Uncharted»-spill på rappen valgte Naughty Dog altså å lage et zombiespill. Men dette er ikke det tradisjonelle, heseblesende zombiespillet som det finnes så mange av fra før.

Utviklerne vil gjerne fokusere på forholdet mellom de to hovedpersonene – og på historien. Det fortalte de PressFire på tampen av fjoråret, samtidig med at spillet ble avslørt på Video Game Awards i Los Angeles.

På E3 natt til tirsdag norsk tid fikk vi for aller første gang se spillet i aksjon.

Tidligere har vi bare blitt servert et par trailere. En av spillregissørene, Bruce Straley, spilte igjennom et actionspekket parti av spillet. Den sju minutter lange videoen du ser nederst er det samme som ble vist live på Sonys E3-brief.

Zombier inspirert av «Planet Earth»

I løpet av historien får vi oppleve flere byer i USA. Ferden starter imidlertid i et postapokalyptisk Pennsylvania.

Viruset som har ført til at de fleste har blitt til ekle zombie-lignende beist, er menneskeskapt.

Spillregissørene Bruce Straley og Neil Druckmann så denne episoden av BBC-serien «Planet Earth» og lot seg umiddelbart inspirere. Deres «zombier» er smittet på en lignende måte som insektene du ser i dette klippet fra «Planet Earth».

Det er ikke bare zombier som utgjør trusselen mot Joel og fjortenårige Ellie. Også andre overlevende som duoen støter på kan utgjøre en fare …

Selv om du i spillet bare styrer som Joel, og Ellie i utgangspunktet bare følger deg, ser vi i denne videoen at hun også kan bidra med hjelp, når det trengs.

«The Last of Us» utvikles eksklusivt til PlayStation 3.  Spillet har enda ikke fått en lanseringsdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3