Eventyret slutt for «Epic Mickey»-studioet

Etter skuffende oppfølger.

30. januar 2013 10:51

(PressFire.no): Ryktene har allerede gått i et par dager, men nå bekrefter sjefen selv at det Disney-eide studioet bak «Epic Mickey» blir lagt ned.

- Det er sant. Reisen med Junction Point er over. Til alle de som har spurt, eller har lyst til å spørre – jeg er trist, men gleder meg til tiden som kommer, skriver Warren Spector i en personlig statusoppdatering på Facebook.

- Stolt

Spector skriver videre at de åtte årene i studioet har vært den mest magiske perioden i hans liv, som også har oppfylt en livslang drøm om å jobbe med Disney.

Han skriver også at selv om det er polariserte syn på studioet og spillene de har laget, vil han alltid se tilbake på tiden med stolthet.

- Sjelden har jeg jobbet med et team som er mer viet eller hardtjobbende. Aldri har jeg vært en del av et spill, eller hva som helst, som har beveget folk så dypt på et personlig nivå som med «Epic Mickey»-spillene, skriver han.

Med «Epic Mickey» mener han at de klarte å bli mer enn en fotnote i Disneys historie.

- Med Mikke Mus som helt, klarte vi å introdusere kjernekonsepter for vanlige spillere, og viktigst av alt klarte vi å hente frem Oswald the Lucky Rabbit.

Polariserte anmeldelser

Dette kommer etter at «Epic Mickey 2: The Power of Two» fikk svært hard medfart av anmeldere, vår anmelder trillet terningkast to mens han kritiserte det for å ha svært dårlig kamera og kontroller.

Ifølge Joystiq skal spillet også ha skuffet i amerikanske butikker, med bare 529 000 solgte i løpet av november og desember.

Til sammenligning solgte det første spillet over 600 000 i tilsvarnde periode - på Wii alene.

Warren Spector er kjent som en av mennene bak banebrytende spill som «System Shock» og «Deus Ex», «Ultima» og «Thief». I 2005 startet han Junction Point, som i 2007 ble kjøpt av Disney Interactive.  Hos Disney fikk Spector laget to «Epic Mickey»-spill før det tok slutt.

«Epic Mickey 2: The Power of Two» ble sluppet til Wii, Xbox 360 og Ps3 20. november 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3