Enda et «Star Wars»-spill kan ha forsvunnet i galaksen

«First Assault» er stuet langt, langt borte – i en skuff.

12. mars 2013 09:55

(PressFire.no): Det er et par uker siden Kotaku serverte historien om «Star Wars 1313» - det ambisiøse og mørke eventyret som verden for første gang fikk se på E3-messa i fjor.

Fremtiden for «1313» er svært uvisst, hevdet Kotakus kilder.

Spillet mangler fokus, har vært gjennom en turbulent periode over flere år og er uten en ferdig meislet ut historie, ble det påstått.

Men LucasArts har trolig enda et «Star Wars»-prosjekt som ligger i en skuff. Et nedlastbart skytespill, ment som oppvarming for «Battlefront III».

Skulle være ferdig denne våren

Det er Kotaku som viderebringer historien om «Star Wars: First Assault». Det lekket et bilde fra spillet i fjor høst, like etter at Disney kjøpte LucasFilm.

Som vi ser skulle «First Assault» selges via Xbox LIVE Marketplace. (Trolig også flere plattformer).

Det var planlagt en lukket betaperiode i september i fjor, skriver Kotaku. Spillet skulle være ferdig i løpet av denne våren.

Kotakus kilde er en person som ikke lenger kjenner til hemmelighetene hos LucasArts, men tydeligvis har vært involvert i prosjektet. «Star Wars: First Assault» er et flerspillerfokusert skytespill med to lag på åtte personer hver.

«»

Forløper til Battlefront III

I en periode der LucasArts-sjefene var fascinert over suksessen til serier som «Call of Duty», ble «First Assault» påbegynt. Kodenavnet var lenge «Trigger». Dette er en historie som også ble fortalt i forbindelse med «Star Wars 1313»-sladderet for et par uker siden.

Noe av motivasjonen bak «First Assault» er å teste interessen hos fansen for et «Battlefront III», et spill det allerede har vært mye støy på nettet for å vekke oppmerksomhet rundt.

Likevel: med «First Assault» tilsynelatende liggende i en skuff om dagen, er det ingen grunn til å øke forventningene om et nytt «Battlefront».

LucasArts har de siste åra jobbet med flere utviklere for å få lagd et tredje «Battlefront». Free Radical hevder de hadde et spill som var «99 prosent ferdig» inntil prosjektet ble vraket.

Usikker fremtid

Kode fra «First Assault» skal ifølge Kotakus kilde ligge til grunn for et slikt spill, og utviklingen av «Battlefront III» skulle gjøres hos LucasArts selv. Spillskaperne har allerede testet flere typer kjøretøy i en prototype – blant annet kan du fly en TIE Fighter eller spasere på slagmarken med en AT-ST walker.

«First Assault» skulle med overlegg ikke bruke «Battlefront»-navnet, for ikke å gire opp forventningene for mye. Det skulle mest av alt ta temperaturen hos fansen.

Av den grunn var det ikke planlagt å inkludere kjøretøy i «First Assault».

Kotaku skriver at det nedlastbare skytespillet nå er stuet bort. Fremtiden er usikker, og utviklerne sitter nå og pusler med et spill ingen i Disney/LucasArts-ledelsen har avklart fremtiden til.

I mellomtiden flykter flere talentfulle folk til andre spillstudioer, blir det påstått.

- Fansen burde fortelle Disney/Lucas klart og tydelig at de ikke vil ha bedritne titler fra tilfeldige utviklere: de vil ha spill som man kan ta på alvor, og de vil bare betale for kvalitet, oppfordrer Kotakus kilde.

- Hvis Disney/Lucas lar LucasArts dø, betyr det slutten for «Star Wars» som en historiedrevet spillserie, hevder denne personen.

LucasArts har så langt ikke kommentert denne saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3