Sony langet ut med en strak høyre mot Microsoft

- Slik låner du bort spillet ditt.

11. juni 2013 05:08

(PressFire.no): Natt til tirsdag gikk Sonys viktige E3-pressekonferanse av stabelen i Los Angeles.

Størst forventninger var det på forhånd knyttet til hva PlayStation 4 kommer til å kreve av nettilkobling – og hvordan det japanske selskapet stiller seg til bruktspillsalg.

Microsoft har som kjent varslet at deres Xbox One krever en sjekk mot nettet, for å sikre at du eier rettighetene til spillene dine.

Du kan heller ikke uten videre låne bort spill til en venn. Da må du i så fall logge deg inn på din egen bruker-ID når du drar på besøk for å spille «FIFA 14», «Assassin’s Creed IV» eller et annet storspill på Xbox One.

Sonys USA-sjef Jack Tretton var riktig så offensiv da han berørte dette temaet:

- PlayStation 4 trenger ikke en periodevis sjekk på nettet. Og konsollen vil ikke stoppe å virke hvis du ikke har vært online de siste 24 timene, sa han til øredøvende jubel fra salen.

- Selg spillet, lån det bort, eller behold det for alltid.

- Dét er en god ting, sa han, og understreket at slik har det alltid vært med spill og slik må det fortsette.

Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida og hans kollega Adam Boyes, terger Microsofts Xbox One-strategi ytterligere i en video – sluppet på den offisielle PlayStation-kanalen på YouTube.

Mobbefilmen kan du se i denne saken.

Frieriet fra Sony stoppet ikke der: PlayStation 4 blir langt billigere enn Xbox One. PS4 slippes før jul, og kommer til å koste 399 dollar.

Microsoft kunngjorde på sin E3-pressekonferanse at Xbox One kommer til å koste 499 dollar.

Sony viste som ventet fram designet på selve konsollen. Fra før har vi bare sett PS4-håndkontrolleren og det nye PlayStation Eye-kameraet.

NB! Vi fulgte hele Sonys E3-pressekonferanse i vårt livestudio

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3