Xbox One kommer i november - og Microsoft avslørte prisen

Ikke forvent en billigkonsoll.

10. juni 2013 20:19

(PressFire.no): Microsoft åpnet spillmessa E3 i Los Angeles i kveld, og på slutten av sin pressekonferanse kunne spillsjef Phil Spencer bekrefte lanseringsplanene:

Xbox One lanseres over hele verden i november.

Phil Spencer avslørte dessuten at Microsoft vil prise den nye Xbox-en til 499 dollar, 429 pund eller 499 Euro. En enkel tommelfingerregel når det gjelder å overføre til norsk verdi, er tradisjonelt å multiplisere med ti i forhold til amerikansk pris.

Forvent derfor at Xbox One vil koste et sted mellom 4500 og 5000 kroner når den lanseres her til lands.

Xbox One lanseres i 21 markeder over hele verden – og Norge er inkludert.

Microsoft Norge opplyser i en pressemelding at hvert system består av en konsoll med 500 GB harddisk, den nye Kinect-sensoren, en trådløs håndkontroller samt 14 dagers prøveperiode med Xbox LIVE Gold.

I tillegg har Microsoft en rekke forhåndsbestillingstilbud som både inkluderer spesialdesignede håndkontrollere i begrenset opplag – samt bonusinnhold til utvalgte Xbox One-lanseringsspill.

Dermed er det opp til konkurrenten Sony – som senere i natt norsk tid holder sin pressebrief – om de ønsker å svare med lignende detaljer rundt sin PlayStation 4.

NB! Vi fulgte hele Microsoft-pressekonferansen i vårt live-studio.

Microsoft fokuserte knallhardt på spillene i dag, og nevnte ikke tv-funksjonalitetene til Xbox One med et ord. Det ble i tillegg nevnt nye måter å bruke SmartGlass til spillingen.

Selskapet snakket ikke bare om fremtidens teknologi. De introduserte også en redesignet Xbox 360 - i salg fra og med i dag.

Pressekonferansene fra årets E3 ruller videre i hele kveld og natt. Klokka 22:00 er det EAs tur, før Ubisoft entrer podiet ved midnatt. Sonys pressebrief er først klokka 03:00 i natt. Du kan følge alt i PressFires livestudio.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3