Nintendo dropper E3-pressekonferanse også i år

Stort «Smash Bros.»-fokus og nytt «Zelda»?

30. april 2014 13:56

(PressFire.no): Dette kommer nok ikke som en stor overraskelse om du følger Nintendo tett.

I fjor valgte den japanske underholdningsgiganten bort en tradisjonell pressekonferanse på den viktige E3-spillmessa i Los Angeles. I stedet serverte Nintendo fansen videoer og innspilte drypp fra sine kommende spill.  

Den samme formelen gjentas, men utvides en anelse, i år.

Nintendo i fremtiden

Microsoft sparker trolig det hele i gang, før EA, Ubisoft og Sony skal opp på scenen og overbevise de som er tilstede i salen – i tillegg til millioner av seere fra hele kloden.

Flere av disse tidspunktene er foreløpig ikke bekreftet, men mye tyder på at rekkefølgen blir den samme i år som tidligere.

Nintendo har nylig avslørt sin E3-satsning. De fyrer av et «digital event» tirsdag 10. juni, altså dagen etter firkløveret nevnt over har hatt sine pressekonferanser.

Hovedbolken av Nintendo-nyheter blir presentert denne dagen i en video som snurres i gang klokka 18:00 norsk tid.

Her vil selskapet «avsløre og gi mer informasjon om spillopplevelsene på vei til Nintendo-plattformene i 2014 og fremover.»

Hva har de i godteposen?

Nintendo skal i tillegg avholde en «Smash Bros.»-turnering med esport-ambisjoner som blir strømmet online, og har også kontinuerlig visninger av spill-demoer der det gås mer i dybden gjennom et show de kaller «Nintendo Treehouse: Live @ E3».

Hvilke spill kan vi egentlig vente oss fra Nintendo? «Mario Kart» kommer jo ut noen dager før Los Angeles-messa braker løs.


«»

Mer Metroid på gang?

«Super Smash. Bros.» blir jo profilert, gjennom disse turneringene. Et nytt «Zelda» får vi trolig også se for første gang.

Nintendo sa i fjor at de er godt i gang med utviklingen av et slikt spill, og E3 er definitivt et egnet sted for å vise det fram. Innholdet i resten av godteposen er mer usikkert.

Kanskje et nytt «Metroid» blir en bonus? Vi må heller ikke glemme «Bayonetta 2», den eksklusive oppfølgeren til kultspillet som kun kommer til Wii U.

Blir kjøreplanen den samme som i fjor, vil programmet for E3-pressekonferansene 2014 se omtrent slik ut:

Mandag 9. juni: Microsoft klokken 18:30 (norsk tid). 
Mandag 9. juni: EA klokken 22:00 (norsk tid).
Midnatt, natt til 10. juni: Ubisoft.
Tirsdag 10. juni: Sony klokken 03:00 (norsk tid). 
Tirsdag 10. juni: Nintendos «digital event» klokken 18:00 (norsk tid).  

NB! Foreløpig har kun EA og Nintendo offentlig bekreftet tidspunktene. Selve messeområdet åpner rett etter Nintendo har levert sin «digital event».

I denne filmen pisker Nintendo opp forventningene til årets E3, og setter USA-sjefen Reggie Fils-Aime midt i begivenhetenes sentrum:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3