Rykte-overdose: – Nytt «Forza» i år, og flere «Halo»-spill på vei

Xbox One kan også få storoppdatering snart.

30. januar 2014 12:40

(PressFire.no): Mens vi venter på Xbox One-lansering i Norge, sitter det noen i USA og lekker store mengder av informasjon om hva man kan vente seg fra Microsoft i tiden fremover.

Et medlem på NeoGAF-forumet, som er bekreftet til å sitte på mye innsidekunnskap, har nemlig lagt ut masse spennende informasjon.

Mye av dette er blitt uavhengig bekreftet av nettstedet The Verge, som sjekket med sine kilder.

Oppdateringene kommer

Det kanskje mest relevante på kort sikt er at det ventes en storoppdatering til Xbox One innen mars. Det er et kjent faktum at brukerne har klaget på en del elementer ved konsollens menysystem, da det mangler en del funksjoner der.

Microsoft har hele tiden sagt at de lytter, og det ser ut til at den første store oppdateringen kommer i løpet av et par måneder.

Det er snakk om justeringer relatert til sosiale funksjoner, chat, grensesnitt og mer. Videre er det flere maskinvarerelaterte rykter som også har en troverdig vinkling:

Først av alt – det ventes en hvit versjon av konsollen til høsten. Vi har tidligere sett bilder av den hvite maskinen, som skulle være reservert for Microsofts ansatte. Det ser ut til at den ganske så lekre utgaven vil få en fullverdig utgivelse i oktober. I november ventes det også en utgave av Xbox One med 1 TB-harddisk (i dag får man kun kjøpt en 500 GB-versjon).

Det slutter ikke der. NeoGAF-kilden påstår at det finnes en variant av Xbox One uten et Blu-ray-diskdrev, som altså vil være 100 prosent digital. Denne vil koste mindre, og kanskje få en lansering allerede i år. Dette forblir imidlertid et usikkert rykte.

Mange nye spill

Over til spillene. Kilden hevder at vi i 2014 kommer til å se flere spennende Xbox One-titler. Til høsten vil allerede kjente utgivelser som «Sunset Overdrive» og «Quantum Break» slippes.

Dessuten kan vi vente oss «Forza Horizon 2», oppfølgeren til åpen verden-bilspillet fra 2012. Det nevnes 1080p-oppløsning, avanserte værsystemer og en enda mer sosial opplevelse.

Ikke nok med det, det er snakk om at en remake av «Halo 2» vil lanseres til Xbox One i år. I 2011 kom det en nyversjon av det første «Halo»-spillet med svært grundig overhalt grafikk, og man antar at noe tilsvarende skal gjøres med «Halo 2» – men kanskje enda lekrere, siden det skal komme til Xbox One.

Kilden nevner også potensielle porter av «Halo 3» og fireren fra Xbox 360 til Xbox One.

«Halo 5», derimot spillet Microsoft begynte å friste med forrige sommer skal visstnok ikke lanseres før i 2015.

Tidligere annonserte «Fable Legends» kommer muligens sommeren 2015, mens et nytt «Gears of War»-spill og «Crackdown 3» ikke er ventet før i 2016.


Xbox One til Norge i april?

Denne muldvarpen som påstår å ha innsikt i Microsoft-planene, forteller også at nordisk utgivelse av Xbox One skjer i april i år. Det har tidligere versert rykter om at maskinen ikke kommer til Norge før til høsten, i verste fall.

Her er det ikke annet å gjøre enn å vente på offisiell informasjon som vil avklare dette en gang for alle.

Som med alle tilsvarende rykter: det er svært usikkert hvor mye av dette som virkelig stemmer. Vi tar alt dette med en klype salt inntil videre, og følger med for offisielle kunngjøringer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3