Avslørte neste generasjons «Halo»

Kommer neste år til Xbox One.

10. juni 2013 20:45

(PressFire.no): Alene i en pittoresk ørken vandrer en figur i en sliten, grå kappe. Det ser mest ut som en hyperrealistisk versjon av «Journey», inntil et enormt, mekanisk monster stiger opp av sanden og tårner over ham.

Vi vet ikke hva vi ser på i filmklippet mot slutten av Microsofts E3-show, før en trykkbølge blåser hetta av figuren, og vi ser en velkjent hjelm: Master Chief.

Slik introduseres neste generasjons «Halo», i det som må sies å være det dramatiske høydepunktet i Microsofts pressekonferanse i kveld.

NB: Se video nederst i artikkelen.

«Halo» i 60 fps

Etter filmklippet kommer Bonnie Ross fra 343 Industries opp på scenen. Dette er studioet som tok over merkevaren etter Bungie. De har hittil stått bak «Halo: Combat Evolved Anniversary» og «Halo 4».

Ross avslørte at 343 er i gang med å utvikle et nytt «Halo»-spill, som kommer til Xbox One i løpet av 2014. Det blir et førstepersons skytespill som kjører i 60 bilder i sekundet på konsollen.

Spillet skal benytte seg av kraften i nettskyen, uten at Ross spesifiserer hva dette innebærer i praksis.

Satser tungt på merkevaren

I tillegg til det nye spillet kommer vi i tiden som kommer til å møte «Halo»-merkevaren i form av mobilspillet «Halo: Spartan Assault», samt i en TV-serie produsert av Steven Spielberg.

«Spartan Assault» lages av 343 Industries og Vanguard Games, og kommer til alle Windows 8-plattformene (mobil, nettbrett og pc) i juli. Det tar for seg et handlingsforløp som foregår mellom «Halo 3» og «Halo 4».

Tv-serien ble avslørt da Microsoft for første gang viste frem Xbox One forrige måned. Den skal etter sigende sendes ekslusivt på Xbox Live, som med Xbox One blir mer og mer en multimediesatsing.

Tittel og flere detaljer på det nye «Halo»-spillet fra 343 Games er ikke avslørt. Spillet kommer til Xbox One i 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3