«Halo: Spartan Assault» lanseres i sommer

Se den første traileren.

4. juni 2013 16:08

(PressFire.no): Microsoft har avslørt at fjorårets «Halo 4» følges opp av «Halo: Spartan Assault».

Det er et mobilspill utviklet av 343 Industries og folka bak «Gatling Gears» som finner veien til Windows 8-plattformen i sommer.

Spillet fungerer på Windows 8-mobiler, nettbrettet Surface og pc-er med Microsofts ferskeste operativsystem installert. Spillinga lagres og synkroniseres mellom disse plattformene.

Microsoft sikret seg «Halo: Spartan Assault»-navnet i slutten av mai. Spillet beskrives av Eurogamer som optimalisert for trykkfølsomme skjermer – eller keyboard, hvis systemet støtter slikt.

Handlingen er lagt mellom «Halo 3» og «Halo 4», og består av 25 oppdrag som simulerer tidligere slag mot Covenants. Produsent Dan Ayoub forteller Eurogamer at det vil ta «omtrent to timer» å spille gjennom hele historien.

Spiller du «Spartan Assault» på Surface-nettbrett eller en Windows-mobil, har du virtuelle styrestikker å navigere med. Pc-versjonen vil få støtte for Xbox 360-kontroller et par uker etter lansering.

343 Industries og Vanguard Games vurderer om de skal legge til en multiplayerdel etter lanseringen. «Spartan Assault» får imidlertid resultatlister der du kan sammenligne dine prestasjoner med venner og utviklerne har signalisert at det kommer ukentlige utfordringer.

Dan Ayoub vil ikke avkrefte at det kan bli lansering av dette spillet på Xbox 360 eller Xbox One.

- Målet med spillet har vært å pushe Microsoft-plattformer, så på dette tidspunktet har alt fokuset vårt vært på Windows 8-plattformene, sier Dan Ayoub til Eurogamer.

- Hvem vet hva vi gjør om en stund? Dette er fokuset vårt akkurat nå.

Microsoft har samtidig kunngjort planer om å lage tre tegneserier under fanen «Halo: Initiation» – ment å utdype historien i «Spartan Assault».

Hvis Microsoft har planer om å lage flere nye «Halo»-eventyr, er det verdt å merke seg E3-pressekonferansen neste uke. Microsoft er første ute, og starter showet klokka 18:30 mandag 10. juni.

Spillet lanseres i juli, og kommer til Windows 8-plattformene (pc, mobil, Surface-nettbrettet). Ingen norsk pris er så langt bekreftet, men Eurogamer skriver at prisen i USA blir 6,99 dollar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3