«Band of Brothers» i verdensrommet?

Steven Spielberg lager «Halo»-serie.

21. mai 2013 22:13

(PressFire.no): Steven Spielberg er sikkert over gjennomsnittlig glad i film. Folk flest vil nok i hvert fall si seg enige i at han har god peiling på å lage dem.

Men visste du at han også har en brennende interesse for spill? Med årene har amerikaneren bidratt til både store og små utgivelser, fra «Medal of Honor» til «Boom Blox» og «The Dig».

Nå skal superregissøren kombinere de to hobbyene og gjøre tv-serie ut av skytespillgiganten «Halo». Det ble bekreftet under Microsofts pressekonferanse i kveld, hvor de avslørte Xbox One.

- Utrolig mulighet

Tv-serien skal være eksklusiv for Microsofts spillnettverk Xbox Live, ifølge Shacknews. Den blir et samarbeid mellom regissøren og spillstudioet 343 Industries, som lagde «Halo 4».

- «Halo»-universet gir en utrolig mulighet til å befinne seg der teknologi og mytelaging møtes, for å lage noe virkelig banebrytende, mente Spielberg i et ferdiginnspilt klipp.

Han blir ansvarlig produsent på den nye prosjektet, samme rolle som han inntok i de prisbelønnede krigsseriene «Band of Brothers» og «The Pacific». Det skriver Polygon.

Kaotisk utvikling

Arbeidet med å sikre den legendariske filmskaperen var nødvendigvis ikke gjort over natten. Faktisk skal Steven Spielbergs DreamWorks-studio ha vært interessert i å gjøre en helaftens spillefilm ut av «Halo» siden 2010.

Den gangen var visst planen å sikre rettighetene til bøkene, for å unngå konflikter med filmstudioene Fox og Universal. De har nemlig også snust på å filmatisere Master Chief.

Noen husker nok også at «Ringenes Herre»-regissøren Peter Jackson var involvert i en «Halo»-film på et punkt, et samarbeid som fordampet etter rettighetssplid og budsjettkollaps.

Han hentet inn «District 9»-skaperen Neil Blomkamp, som ser ut til å ha videreført noen av impulsene oppdraget ga ham til sin neste sci-fi-film, «Elysium».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3