Spielberg snuser på «Halo»

DreamWorks interessert i å lage spillefilm.

7. oktober 2010 15:43

Steven Spielbergs DreamWorks-studio skal ifølge The New York Magazines filmblogg Vulture være i gang med å se på mulighetene for å lage en film basert på Halo-universet. Etter at det høyprofilerte samarbeidet mellom Microsoft og Peter Jackson strandet, og senere surnet i offentligheten, har planene om å bringe spillmerkenavnet til det store lerretet stanset litt opp.

Helt til nå, i hvert fall.

For at dette skal kunne bli en realitet, er DreamWorks interesserte i å sikre seg rettighetene til bøkene – ikke selve Halo-spillene og historien som brettes ut gjennom serien. Dette er en måte å hindre at det oppstår konflikter og rettssaker, ettersom både Universal og Fox tidligere har vært tilknyttet et Halo-filmprosjekt.

Vulture skriver at det er flere fordeler enn de rent formelle ved å lage en film basert på bøkene. Dette viser for det første at DreamWorks er villige til å forplikte seg på en annen måte enn tidligere forsøk på å lage en Halo-film.

Universal skal ha brukt svært mye penger på innledende arbeid sammen med Ringenes Herre-regissør Peter Jackson – og ved å hevde at man bruker et annet kildemateriale lagt til det samme universet, slipper man å få søksmål mot seg.

LYS FREMTID FOR HALO?

Tidligere styreformann i Universal Pictures, Stacey Snider, er nå en av toppene i DreamWorks, og hun vet dermed hva de ulike fallgruvene er.

I fjor sommer, i forbindelse med premieren på «District 9», fortalte Peter Jackson til Joystiq hva som egentlig skjedde med hans Halo-prosjekt som ble annonsert tilbake i 2006, og som både inkluderte et nytt spill og en film.

Neil Blomkamp, som stod bak fjorårets «District 9», ble håndplukket til å regissere Halo-filmen, mens Jackson skulle produsere.

- Microsoft har en helhetlig strategi med Halo-navnet, og når rettighetene utløp hos de to studioene (Fox og Universal – journ. merk.) så endte på en måte mitt engasjement med prosjektet, sa Peter Jackson..

- Det falt sammen på grunn av intern politikk hos Fox og Universal. Det hadde ingenting å gjøre med budsjettet eller noe annet. Faktisk hadde vi ikke en gang fått grønt lys til prosjektet på det tidspunktet.

Jackson innrømmet at «District 9» – en film som endte opp med å bli Oscar-nominert i fjor – på mange måter ble unnfanget etter at Halo-filmprosjektet kollapset.

- «District 9» ble definitivt født ut av Halo-ruinene, og vi ville ikke ha sett denne filmen hvis Halo hadde gått gjennom. Jeg har alltid følt at hvis skjebnen tar deg et sted, ikke kjemp mot, fortalte Peter Jackson, mens Blomkamp virket litt bitter over at han aldri kom til å få tilbake all den tiden han jobbet med Halo-filmen.

- Jeg jobbet med den (Halo-filmen - journ. merk.) i fem måneder og investerte mye svette og blod i dette prosjektet, sa Blomkamp til Slashfilm i forbindelse med en visning av «District 9» under Comic-Con i fjor.

Jeg ville sannsynligvis ikke gjort Halo om filmen ble tilbudt meg nå.

Microsoft har nylig lansert «Halo: Reach» til Xbox 360, spillet som markerer slutten på en æra for denne serien. Spillseriens utviklere, Bungie, har nå startet arbeidet med et nytt, uannonsert spill som Activision skal gi ut - mens Microsoft utvilsomt har begynt å planlegge fremtidige Halo-utgivelser med andre utviklere involvert.

Mye tyder på at de fremover vil ha ansvaret for å lage Halo-spill selv, gjennom 343 Industries – som har hyret utviklere og studiotopper over en lav sko den siste tiden.

I juli kunne 343-sjef Frank O'Connor berolige fansen med at det definitivt blir mer Halo i fremtiden. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3