Brygger det opp til «Halo 4»?

Rekrutteringen for nytt, mystisk Halo-spill har startet for fullt.

5. juli 2010 09:43

343 Industries, som er Microsofts avdeling som tar seg av alt som er Halo-relatert, har begynt en hissig rekrutteringskampanje. Etter «Halo 3» i 2007 kom denne avdelingen sammen som et forsøk på å samle merkevaren og strategien i Microsofts videre arbeid.

Og nå som Bungie, utviklerne bak de populære Halo-spillene, stempler ut fra Microsoft-samarbeidet med høstens «Halo: Reach

», er det 343 som i hovedsak vil drive denne spillserien videre.

Les også: Bungie viste oss hvordan flerspillerdelen av «Halo: Reach» utvides på E3 2010.

343 Industries ledes av blant andre Frank O’Connor, som tidligere jobbet hos nettopp Bungie. Og etter lanseringen av «Metal Gear Solid 4» snappet de opp Ryan Payton, som jobbet med å gi en smak av vesten i rollen som en av produsentene bak PS3-spillet. Også ansatte med fortid fra Gearbox («Borderlands») og id Software («Doom») er med i denne Microsoft Game Studios-styrte avdelingen.

- SKAL REVOLUSJONERE SPILLBRANSJEN

Edge Online skrev om dette tilbake i 2008, og allerede den gang gikk det rykter om at denne gjengen jobbet med et nytt Halo-prosjekt.

Nå har 343 Industries lagt ut flere jobbannonser som røper at man ruster opp.

Dette blir deres første, store Halo-prosjekt etter at Bungie takker for seg med «Halo: Reach». Og det virker temmelig åpenbart at Microsoft selv vil stå for fortsettelsen av Halo-sagaen.

- 343 Industries former fremtiden for Halo ved å utvide og bygge videre på en av de viktigste og mest suksessrike spillmerkenavnene i spillhistorien, heter det blant annet i jobbeskrivelsen

Man søker blant annet etter produsenter, 3D-artister, en mission designer og konseptkunstnere.

- 343 Industries kommer til å revolusjonere spill- og underholdningsbransjen ved å sette industriens sterkeste navn sammen i ett rom og så dukke i sikkerhet. Kom, bli en del av det fantastiske, frister Microsoft med videre i stillingsannonsen.

Bungie, som etter høstens «Halo: Reach» kommer til å jobbe med Activision om å utgi et nytt skytespill til flere plattformer enn bare Xbox 360, snakket nylig om planer de hadde som blant annet berørte et «Halo 4». Men Bungie valgte i stedet å fortelle en forhistorie til det aller første «Halo», og lot dermed Master Chief hvile.

«Halo: Reach» kommer eksklusivt ut til Xbox 360 den 14. september.

Se E3-trailer her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3