Halo-utvikleren med eksklusiv Activision-avtale

Bungie jobber med ny spillserie for flere plattformer.

29. april 2010 16:18

Spillselskapet Bungie, som er kjent som utvikleren bak Halo-serien, overrasket i dag spillverdenen ved å fortelle at de har gjort en eksklusiv avtale med spillgigaten Activision.

Avtalen presiserer at Bungie fremdeles er et uavhengig spillstudio som vil eie sine egne merkevarer, men at de har inngått en utgiver- og distribisjonsavtale med Activision som vil vare i ti år.

Det kommer også frem i annonseringen at Bungie nå jobber med en ny spillserie, at målet er å gi ut spill på flere plattformer og at de allerede har jobbet med Activision en stund.

- Vi valgte Activision som partner for vår neste merkevare på grunn av deres globale rekkevidde, erfaring med flere plattformer og markedsføringsekspertise, sier Bungie-sjef Harold Ryan i pressemeldingen og avslører at de allerede har jobbet sammen i ni måneder.

Activision er naturlig nok svært fornøyde med å få et av verdens mest suksessrike spillstudioer i sin stall, og trekker i pressemeldingen frem Bungies evne til å lage gode enspiller- og flerspilleropplevelser, samt at selskapet har en dedikert fanskare.

Bungie slo seg opp og frem som dedikert Mac-utvikler på 90-tallet, men har siden tusenårskiftet hatt enorm suksess på Microsofts Xbox-plattformer. Microsoft var også på eiersiden før Bungie valgte å stå på egne bein i 2007. Grunnen skal være å få jobbe med andre ting enn Halo-universet.

Men Bungie har allikevel gitt ut «Halo 3: ODST» og er aktuell i høst med det nye spillet «Halo Reach», som ifølge selskapet blir det aller siste Halo-spillet fra Bungie.

PS: Activision har i den siste tiden vært mye i media på grunn av rettssaker med utviklingsstudioet som har stått bak «Call of Duty»- og Modern Warfare-serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3