Gruppesøksmål mot Activision

Modern Warfare-utviklere står samlet i et nytt erstatningskrav mot Activision.

28. april 2010 12:47

G4tv.com kunne i går fortelle at de hadde fått tak i en kopi av dokumentet som bekrefter at tidligere ansatte i Modern Warfare-studioet Infinity Ward nå går til gruppesøksmål mot Activision.

Ifølge dokumentet er det hele 38 personer som har jobbet der eller fremdeles er ansatte i Infinity Ward som går til sak mot spillgiganten.

Begrunnelsen for søksmålet skal være kontraktbrudd, tillitsbrudd og brudd på arbeidsmiljøloven i California.

- HOLDES SOM GISLER

I søksmålet anklages Activision for å ha tatt de ansatte som gissel for at de skal produsere et nytt spill i Modern Warfare-serien.

Dette nye spillet er betingelsene for å få ut bonusutbetalinger de allerede har krav på fra forrige spill, hevder de som saksøker.

- Activision skylder klientene mine mellom 75 og 125 millioner dollar. Activision har holdt tilbake mesteparten av pengene for å tvinge de til å bli i selskapet, noen mot deres egen vilje, slik at de ville lage ferdig «Modern Warfare 3».

- Det er ikke hva de ville gjøre, sier advokatene fra Wyman & Isaacs LLP til G4tv.com i en uttalelse.

Ifølge saksdokumentene skal Activision ha betalt ut 28 millioner dollar i bonuser til de ansatte i forbindelse med «Modern Warfare 2», men klientene mener det mangler minst 54 millioner dollar fra fortjenester i 2009 alene.

Activision vil ikke kommentere søksmålet utover at de mener de har handlet med loven på sin side.

- Activision mener søksmålet er grunnløst. Activision forbeholder diskresjon for å beregne størrelsen og tidsperiode for bonusutbetalingene for «Modern Warfare 2 og alle handlinger har vært innenfor loven og rettigheter til alle tider. Vi ser frem til å få bekreftet vår posisjon av loven, skrev en talsmann for selskapet i et svar til G4tv.com.

NOK ET SØKSMÅL I REKKEN

Men søksmålet adresserer ikke bare manglende bonuser som de fornærmede føler seg snytt for.

De mener også de har krav kompensasjon knyttet til royalties for blant teknologi, men også aksjelovnader fra Activision og penger knyttet til andre Modern Warfare-spill.

- Activision holdt tilbake eiendommen til klientene i et forsøk på å holde de ansatte gissel sånn at Activision kunne høste inntjeningen av «Modern Warfare 3», står det videre i saksdokumentene.

Dokumentene forteller videre at klientene vil ha mellom 75 og 500 millioner dollar for tort og svie, samt renter på pengene som enda ikke er utbetalte.

De tidligere Infinity Ward-sjefene Vince Zampella og Jason West fikk tidligere i år overraskende sparken av Activision og har i ettertid saksøkt Activision for lignende forhold som dette nye gruppesøksmålet, men disse to tidligere studiotoppene er ikke med i det nye søksmålet.

Zampella og West har i ettertid startet sitt eget studio kalt Respawn Entertainment, hvor flere fra Infinity Ward nå har blitt ansatt.

Respawn Entertainment har en utgiveravtale med Electronic Arts, men forblir et uavhengig studio som eier sine egne merkenavn.

«Modern Warfare 2» ble sluppet til Xbox 360, PS3 og PC i november 2009 og hadde en omsetning på hele 1.1 milliard dollar (rundt 6.5 milliarder kroner) bare i 2009.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3