Infinity Ward-grunnleggere saksøker Activision

Vil ha betalt for royalties og rettighetene til å jobbe videre med Modern Warfare-navnet.

4. mars 2010 11:23

Kotaku melder at Jason West og Vince Zampella, eks-sjefene som forlot Infinity Ward på dramatisk vis tidligere denne uka, saksøker Activision for manglende betaling basert på royalties. De ønsker også rettighetene til å jobbe videre med Modern Warfare-spill.

De tidligere studiotoppene mener de ikke har fått en krone etter at «Modern Warfare 2» ble 2009s mest solgte konsollspill og hovet inn over en milliard i omsetning for utgiveren Activision.

Les også: Modern Warfare-studioet i oppløsning?
Les også: Infinity Ward: - Activision ville ikke ha Modern Warfare

Advokaten Robert Schwartz, som representerer paret, mener Activision er lite takknemlige.

- I stedet for å takke, applaudere eller bare rett og slett betale Jason og Vince for å gi Activision det mest suksessfulle underholdningsproduktet noen sinne tilbudt publikum, så valgte Activision forrige måned heller å leie advokater til å utføre en intern gransking uten grunn og bunnløse anklager for «ulydighet» og «lojalitetsbrudd», som ble grunnlaget for oppsigelsen 1. mars, sier Schwartz fra advokatfirmaet O’Melveny & Myers i en uttalelse.

West og Zampella sier de er «sjokkerte over at Activision valgte å avslutte kontrakten med dem» og påpeker at de har «lagt hele hjertet og sjela igjen i selskapet» og mener at «arbeidet de har gjort snakker for seg selv».

Zampella legger til at «etter alt de har gjort for Activision burde de ikke måtte saksøke for å få betalt».

Kotaku påpeker også at West og Zampella vil ha rettighetene til å jobbe med spill under Modern Warfare-navnet, noe de mener de har kontraktfestet at Activision har gitt dem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3