Infinity Ward: - Activision ville ikke ha Modern Warfare

Activision har motarbeidet spillutviklerne i Infinity Ward helt siden «Call of Duty 2», forteller sjefen for spillstudioet.

7. oktober 2009 12:51

Med 14 millioner solgte eksemplarer og fantastisk kritikk, endte «Call of Duty: Modern Warfare» opp med å bli et av tidenes mestselgende førstepersons skytespill. Og derfor slippes også tidenes første direkte oppfølger til et Call of Duty-spill 10. november.

Men med en sånn enorm suksess kan vi tydeligvis ikke takke Activision, men Infinity Wards klokketro på sitt eget instinkt og en solid dose stahet fra utviklerne.

INGEN TILLIT FRA ACTIVISION

I et overraskende ærlig intervju med Official Playstation Magazine, som er gjengitt av cvg.com, avslører Infinity Ward-sjefen Vince Zampella at Activision aktivt motarbeidet et Call of Duty-spill lagt til nåtid.

Man støtte også på problemer under utviklingen av «Call of Duty 2».

- Vi var veldig i mot at «Call of Duty 2» skulle være satt til 2. verdenskrig.

- Men Activision ville virkelig ha det, og kompromisset ble på en måte at vi lagde et 2. verdenskrig-spill i bytte mot å få utviklingsmaskiner til konsoller.

- Vi har alltid hatt lyst til å lage konsollspill, men Activision så mer på oss som en PC-utvikler, skal han ha sagt til Official PlayStation Magazine.

Ifølge Zempalla var Activision så overbeviste om at Infinity Ward jobbet med en potensiell fiasko, at de ifølge Zempalla hele tiden jobbet mot dem.

- Og jeg vil legge til at Activision egentlig ikke ville ha «Modern Warfare». De mente at å lage et moderne spill var risikabelt og tenkte; «Oh my god, dere kan ikke gjøre det, det er crazy!». De viste oss markedsundersøkelser for å poengtere at vi tok feil hele tiden.

- Vi måtte slåss for alt. De ville at det skulle være 2. verdenskrig… igjen, sier han til Official PlayStation Magazine.

«Call of Duty: Modern Warfare 2» slippes 10. november til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Se fersk trailer:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3