Sparkede Call of Duty-sjefer med EA-avtale

De to sparkede toppsjefene i «Call of Duty»-selskapet Infinity Ward starter nå et nytt, uavhengig studio med Electronic Arts som utgiver.

12. april 2010 16:12

Bare få dager etter at det ble kjent at deres tidligere arbeidsgiver Activision har saksøkt Jason West og Vince Zampella, annonserer de to sparkede Infinity Ward-sjefene et nytt spillstudio, Respawn Entertainment.

Samtidig med det oppretter de et samarbeid med Activisions aller største konkurrent.

Les også: Infinity Ward-grunnleggere saksøker Activision.
Les også: Toppsjefene i Modern Warfare-studioet fikk sparken.

Studioet er uavhengig, men har inngått en ekskusiv utgivelsesavtale med Electronic Arts, bekrefter EA i en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag.

TAKK FOR SIST?

- Respawn Entertainment markerer en frisk start for Jason og meg selv, uttaler Vince Zampella i kunngjøringen.

- I løpet av det siste tiåret har vi ledet et flott utviklerteam og lagt hjertene våre i å skape en episk spillserie.

- Vi er stolte over det vi har bygd – og stolt over at så mange millioner har satt pris på disse spillene. I dag håper vi på å gjenta denne bedriften – åpne et nytt studio, ansette et glimrende team og skape helt nye spill sammen med en ny partner, EA, fortsetter Vince Zampella i pressemeldingen.

Hans partner i det nyopprettede selskapet, Jason West, uttaler seg på en måte som kan oppfattes som et lite stikk til sine tidligere oppdragsgivere i Activision.

Mye av striden mellom spillselskapet og de to tidligere Infinity Ward-toppene dreier seg i disse dager om hvorvidt de selv kan fortsette å eie et sterkt merkenavn som Modern Warfare-spillene har blitt. Resultatet er at begge partene nå har saksøkt hverandre og at dette er ett av flere spørsmål som er overlatt rettsvesenet å avgjøre.

- Nå som teamet har kontroll over spillene og merkenavnene, kan vi forsikre om at fansen blir behandlet så bra som de fortjener, sier Jason West pressemeldingen.

EA er ikke uventet fornøyd over å kunne offentliggjøre dette samarbeidet med folkene som har vært sentrale bak et av verdens mest suksessrike spill, «Call of Duty: Modern Warfare 2».

- Jason og Vince er to av de mest kreative lederne i underholdningsbransjen. Hos EA er vi stolte over å være deres partnere og gi dem den støtten de trenger, sier Frank Gibeau hos Electronic Arts i pressemeldingen.

Det nye studioet til West og Zampella har allerede åpnet nettsiden til sitt nye studio, og frir åpenlyst i pressemeldingen til spillutviklere som vil være med på å forme deres nye selskap, Respawn Entertainment.

Dette er for øvrig ikke første gang disse to herrene har samarbeidet med EA. Før de gikk over til Activision for å jobbe med Call of Duty-spillene, lagde de nemlig Medal of Honor-spill for Electronic Arts.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3