Må vi vente helt til oktober på Xbox One?

- Vi har fokus på å lansere i 2014, forsikrer Microsoft.

11. desember 2013 16:14

(PressFire.no): Microsoft varslet tilbake i august at de likevel ikke klarer å få sin nye konsoll ut til alle markedene de først hadde planlagt.

Xbox One ble lansert i 13 land 22. november i år, men Norge må vente til neste år.


Nå antydes det fra flere hold at ventetiden kan bli enda lengre enn de fleste hadde regnet med.

Les også: Vårt førsteinntrykk av Xbox One.

Xbox-brannfakkel

Gamereactor kaster ut brannfakkelen - at Xbox One-slippet i Norden kan komme til å drøye helt til neste høst. Spillmaskinen kommer ikke hit før i tredje kvartal av 2014, skriver de på bakgrunn av å ha snakket med det nettsiden omtaler som troverdige kilder.

I verste fall betyr det inntil ni eller ti måneder etter verdensdebuten.

PressFire har snakket med personer i spillbransjen her hjemme som underbygger disse påstandene.

- Signalene vi har fått, er at norsk lansering muligens kan bli så sen som et sted mellom andre og tredje kvartal av 2014, forteller en kilde som ønsker å være anonym.

Det er i perioden fra 1. april til 1. oktober neste år.

Tidligere i år har vi hørt fra flere hold at den norske Xbox One-premieren var planlagt til perioden februar-mars, senest.

- Ingen kommentar

Microsoft Norge ønsker ikke å kommentere disse påstandene spesifikt, men sier likevel dette:

Som vi har kommunisert tidligere har vi fokus på å lansere Xbox One i 2014. Utover det har vi ingen kommentar, sier Microsofts Erik Kleven til PressFire.

Flere nordmenn har allerede bestilt seg en Xbox One fra utlandet, også fra offisielle kanaler. Konsollen fungerer, alle Xbox One-spillene er uten regionsperre og det er enkelt å handle spill digitalt via noen korte omveier.

Det er åpenbart enda noen begrensninger til norsk språk- og tekststøtte på konsollen. 

Tv-funksjonaliteten, der du kan hoppe fra spilling til tv-titting kjapt og sømløst (blant annet med stemmekommandoer), mangler også en del foreløpig. Alt dette er trolig elementer Microsoft ønsker å tilrettelegge vårt marked før de offisielt slipper Xbox One i Norge.

Vil ha på plass «lokalt innhold»

Dette er også en del av grunnen til at Microsoft i utgangspunktet valgte å kutte antallet lanseringsland fra 21 til 13.

- Vår prioritet er å sikre at kundene får en best mulig Xbox One-opplevelse dagen den er tilgjengelig. For å få til det, og møte etterspørselen, har vi vært nødt til å justere antallet markeder som får Xbox One i november ned til 13, fortalte Microsoft i august i år.

- Vi er forpliktet til å lansere Xbox One i Belgia, Danmark, Finland, Nederland, Norge, Russland, Sverige og Sveits så raskt som mulig i 2014.

Samtidig pekte Microsoft i kunngjøringen sin på at det har tatt tid «å bygge partnerskap for å få programmer og meningsfullt lokalt innhold til hvert land.»

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3