Det blir ingen ny Xbox på oss i år

Microsoft utsetter konsollanseringen i flere land.

14. august 2013 20:04

(PressFire.no): I løpet av dagen begynte det å florere rykter om at Microsoft likevel ikke rekker å lansere sin nye Xbox One-konsoll i år.

Dette er nå bekreftet. Vi i Norge er blant landene som må vente til starten av neste år.

Planen har vært at denne spillmaskinen skal være i butikkene i november, samtidig med at Sony forbereder seg på å lansere sin PlayStation 4 denne høsten.

- Justerer antall markeder

- På E3 annonserte vi at Xbox One vil bli tilgjengelig i 21 markeder verden rundt på lanseringen. Dette var et aggressivt mål, og våre folk har jobbet veldig hardt for å kunne tilby Xbox One til så mange markeder som mulig, heter det i en offisiell kunngjøring Microsoft kom med i kveld.

- Vår prioritet er å forsikre oss at kundene får en best mulig Xbox One-opplevelse dagen den er tilgjengelig.

- For å få til det, og for å kunne møte etterspørselen, har vi vært nødt til å justere antallet markeder som får Xbox One i november ned til 13 - dette inkluderer Australia, Østerrike, Brasil, Canada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Mexico, Spania, England, USA og New Zealand, skriver Microsoft.

- Har tatt tid å få på plass lokalt innhold

De øvrige åtte landene, eller markedene som Microsoft kaller de, må vente noen måneder.

- Vi er forpliktet til å kunne lansere Xbox One i Belgia, Danmark, Finland, Nederland, Norge, Russland, Sverige og Sveits så raskt som mulig i 2014.Microsoft fortsetter med å peke på at særskilte tiltak for å gjøre konsollene skreddersydde til hvert marked er en del av forklaringen til denne utsettelsen.

De peker også på at det har tatt tid «å bygge partnerskap for å få programmer og meningsfullt lokalt innhold til hvert land.»

- Vi forstår skuffelsen

Hva skjer om du allerede har forhåndsbestilt en Xbox One, og har gledet deg til å pakke ut en ny konsoll i god tid før jul – og kanskje debutere med en runde i «Forza Motorsport 5» for å prøve den nye maskinen?

- Hvis du er i et av disse markedene og har noen spørsmål vedrørende din forhåndsbestilling, ta kontakt med din lokale forhandler der du har plassert bestillingen, lyder oppfordringen.- Vi forstår at dette er skuffende nyheter hos våre fans i de landene som er berørt, og vi gjør alt vi kan for å gi dere Xbox One så raskt som mulig neste år, heter det i kunngjøringen fra Microsoft. 

Som et plaster på såret tilbys de som har forhåndsbestilt Xbox One, og bor i ett av disse åtte landene som må vente, et gratisspill. Det er ikke bestemt hvilket spill det dreier seg om.

Trang Xbox-fødsel

Opptakten til lanseringen av Xbox 360-oppfølgeren har ikke gått som smurt for underholdningsgiganten.

Xbox One-avsløringen i mai fortalte Microsoft først om planene rundt å la konsollen være koblet til nett – minst én gang hver 24. time – for å foreta en sjekk rundt rettighetene til spillene dine.

Det skulle nemlig ikke være enkelt å låne bort spill, eller handle bruktspill som før.

Microsoft hevdet imidlertid å ha en plan for dette som innebar en brukervennlig opplevelse, der du også skulle få en slant for spillene også på denne nye generasjonen. Men før vi kom ned til detaljene for en slik løsning, kunngjorde daværende Xbox-sjef Don Mattrick overraskende av disse planene ble vraket.

Bort med nettkravet, og bruktspillene var ikke lenger et problem, het det fra Mattrick.

Denne uttalelsen kom like etter at E3-spillmessen hadde gått av stabelen, der Sony brukte anledningen til å fortelle publikum at de formelig elsker bruktspill og slettes ikke har planer om å tvinge gjennom noe nettilkoblingskrav.

Selvsikre, som Sony fremsto på E3, kostet de til og med på seg en saftig spøk på Microsofts vegne.

Dessuten priset Sony PlayStation 4 betraktelig under det nivået Microsoft la seg på. (3490,- kontra 3990,- i Norge, i andre markeder er forskjellen større).

Don Mattrick kunngjorde sin avgang fra Microsoft kort tid etter E3-messa. Han jobber nå hos småspillselskapet Zynga.

Denne uka kom også meldingen om at Kinect ikke lenger spiller en så sentral rolle som først antydet. Målet til Microsoft var innledningsvis å la deg ha Kinect koblet til konsollen hele tida.

Dette er ikke lenger et krav, meddelte Marc Whitten.

I neste uke sparkes den store GamesCom-spillmessa i gang i Köln. Der skal Microsoft vise flere av sine Xbox One-titler, og har denne uka fristet med at de har helt nye spill de samtidig vil avsløre.

Xbox One lanseres i 13 land i november. Norge, og sju andre markeder, må vente til neste år. Slik så det ut da PressFire fikk teste den nye Microsoft-konsollen på E3 i juni:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3