Her er den største E3-overraskelsen til nå

Skal Ubisoft stjele showet i år også?

11. juni 2013 02:32

(PressFire.no): I år som i fjor avsluttet Ubisoft sitt E3-show med en bombe.

Nattens pressekonferanse gikk sin gang uten de aller største overraskelsene. Men etter å ha sagt mange takk og farvel, hadde direktør Yves Guillemot et lite «forresten» i ermet - også i år.

I fjor fikk «Watch Dogs» oss til å sette kaffen i halsen.

Denne gangen var det «Tom Clancy’s The Division» de hadde på lur. Det er blant det mest imponerende vi har sett kjøre på neste generasjons konsoller til nå. Toppbildet er in-game.

NB: Se gameplay-video nederst i artikkelen.

Flerspilleranarki i New York

«The Division» er et MMO og tredjepersons skytespill til neste generasjons konsoller.

Samfunnet vi lever i er som et korthus, fikk vi høre i en kryptisk filmsnutt før spillet ble avslørt: Dersom én del svikter, faller det hele sammen.

I dette spillets verden har kaoset overtatt, og spillerne får boltre seg i et New York som har gått åt skogen. Vi slippes tilsynelatende ut i en stor, dynamisk og åpen verden, som er levendegjort i en svært lekker grafisk innpakning.

I en livedemo som kjørte på PS4 fulgte vi en gruppe spillere blant annet gjennom en skuddveksling med mye dukking og sniking, og høy gadget-faktor.

Over dem svevde en liten drone med en gamertag som var merket med «tablet», hvilket tyder på at du kan entre spillverdnen også på farten.

Første spill på over fem år

Det er svenske Massive Entertainment som lager «The Division». Dette er studioet bak kritikerroste «World in Conflict» fra 2007.

Siden studioet ble kjøpt av Ubisoft for fem år siden har vi kun sett dem som støttespillere i prosjekter som hovedsakelig utvikles annetsteds, slik som «Assassin’s Creed: Revelations» og «Far Cry 3».

I flere år har det riktignok gått rykter om at de holder på med et massivt onlinespill. Dette har de klart å holde under radaren fram til i kveld.

«Tom Clancy’s The Division» kommer til Xbox One og PlayStation 4. Lanseringsdato er ennå ikke kjent. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3