Lover et økt spillfokus på E3 i år

Flere spill – mindre snakk, ifølge Microsoft-sjef.

24. mars 2014 13:15

(PressFire.no): Pressekonferansene som åpner den årlige E3-messen i Los Angeles hver sommer, blir ofte imøtesett med enorme forventninger i forkant.

Like ofte sitter de mest ihuga skuffet igjen etter at støvet har lagt seg.

Microsoft er tradisjonelt først ut med sin pressekonferanse, og i år blir det mer tettpakka og fokusert på spillene enn det var i fjor. Det påstår Phil Spencer, sjefen for Microsofts Studios.

Mer «Halo» på gang

Før helga ble Spencer spurt på Twitter om årets E3-briefing vil ha «et like stort spillfokus som i fjor».

Ja, jeg tror du vil se veldig få sjefer [på scenen]. Vi har allerede passert tidsgrensa vår på 90 minutter, og er nødt til å flytte noe ut av presentasjonen, hevder Spencer.

Gjennom fjoråret var selvsagt mye tid viet til å fortelle hva Xbox One er i stand til, dele- og strømmetjenestene fikk en del oppmerksomhet. Tv-funksjonalitet og planer om eksklusivt innhold var også viet tid.

Etter kritikk for å ha brukt i overkant mye plass til tv- og app-prat under Xbox One-debuten i mai i fjor, var E3-showet mer fokusert og rettet mot spillere.

Blant titlene som ble vist den gang var «Titanfall», «Dead Rising 3», et nytt «Halo», «Quantum Break» og «Sunset Overdrive». De tre sistnevnte blir det garantert et gjensyn med også på årets E3.

«Forza» og «Crackdown»?

En lekkasje fra tidligere i år forskutterer også at et nytt «Forza Horizon» er på gang. Kjørespillet kan få handlingen flyttet til sør-statene i USA, hvis vi skal stole på noen konseptuelle skisser som dukket opp for et par uker siden.

«Crackdown 3» kan også være en mulig E3-avsløring fra denne kanten. Det har blitt hintet fra offisielt hold at denne serien på ingen måte er glemt.

I tillegg kan det være klart for flere «Halo»-sidespor, blant annet Steven Spielbergs serieplaner som ble nevnt under Xbox One-avdukingen for et knapt år siden.

FOTO (hovedbilde): Jae C. Hong (Ap, Scanpix).


E3 2014 går av stabelen 10.-12. juni. Pressekonferansene blir tradisjonelt holdt dagen før messestarten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3