Er «Crackdown 3»-flørtinga bare tilfeldigheter?

- Definitivt ikke, sier spillsjefen i Microsoft.

26. juni 2013 11:56

(PressFire.no): I forbindelse med Microsofts Xbox One-avduking i mai, viste en av toppsjefene et bilde av brukergrensesnittet til den nye konsollen som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på «Crackdown»-fans.

Det var også all mulig grunn til å bli optimistisk om du liker andre spillserier eller -studioer, også. «Halo» eller sprell fra folka i Rare, for eksempel.

På dette bildet, nederst til venstre, ser vi en grønn, lysende «orb» - kjent fra «Crackdown».

Phil Spencer, Microsoft Studios-sjefen, dukket opp hos talkshow-verten Jimmy Fallon for et par uker siden for å servere smakebiter fra E3-programmet til selskapet, og vise fram Xbox One-konsollen.

Spencer hadde da valgt seg ut en «Crackdown»-skjorte for anledningen.

To tilfeldigheter? «Nei», sier Spencer kategorisk.

- Et av favorittspillene mine

«Crackdown» er et av favorittspillene mine. Ikke bare fordi det er et Microsoft-spill, sier spillsjefen til IGN.

- Jeg elsker den serien. Den lille «Crackdown»-hyllesten under Xbox One-avsløringen var … Jeg vet at det har vært spekulert: «har de ved en tilfeldighet sneket det inn?»

-  Det var ikke tilfeldig. Definitivt ikke, sier Spencer.

«Crackdown 3» i Köln?

Han går enda lenger i intervjuet med å antyde at det nærmer seg for en oppfølger - for Phil Spencer sier rett ut at serien ikke er død.

Han hinter i tillegg om at et nytt «Crackdown» kan komme til å lene seg mot skyteknologien Xbox One skal dra nytte av. Spencer sier en slik teknologi passer for å dytte serien litt videre «med større, mer levende byer».

Skaperen bak det første «Crackdown» (2007), David Jones, er mannen som i tid også lagde det aller første «Grand Theft Auto» og «Lemmings». Han har holdt en lav profil etter at hans gigantprosjekt «APB» kollapset bare uker etter lanseringen i 2010.

«Crackdown 2» ble håndtert av Ruffian Games, et skotsk spillstudio som så sent som i februar i år hardnakket avkreftet at de har kjennskap til en treer da Eurogamer spurte.

Oppfølgeren introduserte et nytt element til det lekne sandkassespillet: når nattemørket faller på, kommer nemlig zombier stabbende ut fra gatesmugene.

Sett bort fra denne endringen i tone og stil, var det skremmende lite nytt i «Crackdown 2», mente vår anmelder.

Vi minner om at GamesCom, den neste store spillmessa, går av stabelen i Köln i perioden 21. – 25. august. Kanskje får vi servert langt mer håndfaste «Crackdown 3»-nyheter der?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3