Nå er endelig norsk Xbox One-dato spikret

Kommer i september.

18. mars 2014 14:16

(PressFire.no): I dag har Microsoft sendt ut pressemeldingen mange nordmenn har ventet i spenning på:

Xbox One får offisiell lansering i Norge først i september.

Ventetiden blir dermed lang for de utålmodige som har sett på at enkelte land kunne tjuvstarte spillinga på neste generasjon Xbox allerede i november i fjor.

Nå er det på tide

Etter å ha hatt den mest suksessfulle Xbox-lanseringen noensinne, fortsetter vi å bli blåst av banen av all støtte og engasjement vi ser fra våre fans. I markeder der Xbox One allerede er lansert har vi sett at brukere tilbringer over fem timer om dagen på konsollen og med lanseringen av «Titanfall» så vi enda større deltakelse på Xbox Live. I forrige uke så vi vårt høyeste antall registrerte timer på Xbox Live siden Xbox One ble tilgjengelig, heter det i pressemeldingen fra Microsoft.

Nå er det på tide å sørge for at Xbox One blir tilgjengelig i enda flere markeder. Vi er stolte av å kunne fortelle at Xbox One blir å finne i 26 nye markeder i september, inkludert Norge!

Her kan du se listen over alle de 26 landene som får Xbox One i høst.

 

Har tatt saken i egne hender

Microsoft Norge understreker samtidig at de har flere nyheter å dele om denne offisielle lanseringen, én gang i slutten av april.

Hvorvidt dette dekker informasjon om norsk språk- og stemmestøtte til Kinect-sensoren, lokalisert innhold og norske tjenester – eller gratisspillet som ble lovt da utsettelsen for Norges del ble et faktum, gjenstår å se.

Flere elektronikkjeder her til lands har allerede tatt saken i egne hender. I forrige uke skrev vi om et par av de største aktørene – som nå har importert Xbox One i større skala. En av disse kjedene reklamerer med at de nå har konsollen på lager hos alle sine butikker her til lands.

Her kan du lese våre førsteinntrykk av Xbox One.

«»

Rakk ikke Titanfall i Norge

Foranledningen til økt import til Norge er trolig lanseringen av «Titanfall», ansett som et av de viktigste spillene til Xbox One. Dette spillet ble sluppet i forrige uke.

PressFire spurte Microsoft Norge hva de syns om at flere butikker nå går ut og tilbyr utenlandske Xbox One-konsoller til norske kunder:

Forbrukere bør være oppmerksomme på at brukerfunksjonaliteten i land der Xbox One ikke er lansert vil være begrenset, blant annet i forhold til geo-begrensninger på apper og betalingsfunksjonalitet. Vi gleder oss til å lansere Xbox One i Norge september 2014. Flere detaljer kommer i slutten av april, sier Christine Korme, kommunikasjonsdirektør for Microsoft Norge til PressFire.

 

Endringer i ledelsen

Microsoft ventet til i mai i fjor før de snakket ut om sin nye konsoll. Tre måneders tid etter at Sony viste PlayStation 4.

Opptakten til lanseringen har på ingen måte vært smertefri for Redmond-giganten.

Først var planen å introdusere en konsoll på markedet som skulle være koblet til nettet hele tiden, og samtidig ikke var kompatibel med bruktspill. Kinect var også integrert på et vis som gjorde at sensoren måtte være koblet til.

Microsoft gikk senere tilbake på alle disse punktene.

Toppsjefen i Xbox, Don Mattrick, sluttet i jobben sist juli. Senest i dag kom meldingen om at en annen sentral person for Xbox gjennom 14 år, Marc Whitten, er ferdig.

Opprinnelig var planen at 21 land skulle få Xbox One 22. november i fjor. Dette antallet ble altså redusert til 13 bare tre måneder før.

 

Tidkrevende lokalt innhold

Microsoft pekte da på at det hadde tatt tid «å bygge parnerskap for å få programmer og meningsfullt lokalt innhold til hvert land.»

Rundt årsskiftet begynte det å sirkulere rykter om at lanseringen hadde blitt skjøvet kraftig på for de nordiske landenes del.

PressFire snakket selv med butikkmedarbeidere i Norge som fortalte at de hadde fått informasjonen: offisiell lansering er planlagt en gang mellom andre og tredje kvartal i år. Det vil si i perioden april til utgangen av september. 

Konsollen kommer altså her til landet i september, er det nå bekreftet.

 

Her kan du se hva som ventet oss da vi pakket opp Xbox One sist november:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3