Enda en Xbox-sjef takker for seg

Marc Whitten har vært med i 14 år.

18. mars 2014 10:27

(PressFire.no): Konsollgigantene går gjennom utskiftninger for tiden, og flere prominente toppsjefer har sagt opp stillingene sine de siste månedene.

Microsoft og Xbox har kanskje lidd mest – først sluttet Xbox-sjefen Don Mattrick, kort tid etter den kontroversielle kunngjøringen av Xbox One. Videre forsvant også noen mindre profilerte, men relevante personligheter som Blair Westlake, og nå takker også Marc Whitten for seg.

Whitten er en veteran som har jobbet med Xbox i 14 år, og har vært med å lansere den første Xbox-konsollen, Xbox 360 og Xbox One.

Han har også vært mye profilert i media, og etter avsløringen av Xbox One har han brukt mye tid på å oppklare selskapets rotete PR-strategi.

Hans nye arbeidsplass blir Sonos, selskapet kjent for sine trådløse lydsystemer.

Whittens avgang og tidspunktet dette blir kjent på er overraskende. Han skulle holde en presentasjon på GDC-konferansen i San Francisco denne uken. Phil Spencer tar i stedet over taletiden fra Whitten. Mye tyder på relativt kort varsel.

Det er ikke bare Xbox som mister profilerte toppsjefer – også Sonys Jack Tretton, som har vært PlayStations selvsikre ansikt utad de siste årene, har nylig kunngjort sin avgang.

Foto: Microsoft

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3