– I teorien hadde et «Halo 2 Anniversary» blitt fantastisk

Sjansene for et gjensyn er ekstremt stor.

28. mars 2014 13:19

(PressFire.no): Vi forventer at Microsoft kommer til å ha en stor pose full av «Halo»-nyheter til den viktige E3-spillmessa i juni.

I fjor viste de et gløtt av «Halo 5». Vi vet også at Steven Spielberg er sysselsatt med en serie som skal dykke inn i den samme fiksjonen.

Og ifølge en storlekkasje rundt Microsofts spillplaner fremover, skal det også dukke opp en oppusset jubileumsutgave av «Halo 2».

Roser flerspilleren

Phil Spencer, sjefen for Microsoft Studios, fikk dette spørsmålet fra IGN:

Hvis «Halo 2» får en relansering, på samme måte som det første «Halo» fikk i 2011 – hva ville ha vært spillets viktigste del?

– I en fiktiv verden, der dette spillet eksisterte, er det ett enkelt svar: det må være flerspilleropplevelsen som vi alle samme opplevde i det første «Halo 2»-spillet.  

Han snakker videre om hvor banebrytende denne serien var, ikke minst innen flerspilling.

– For å være ærlig, vi måtte ha gjort det enda bedre enn vi gjorde med «Halo 1 Anniversary». Jeg syns nettdelen i dette spillet var bra, men «Halo 1» hadde aldri en flerspillerdel i ordets rette forstand – så det ble tidlig klart at dette måtte bli noe helt annerledes.

Lekket en drøss Xbox-spill

Phil Spencer fortsetter gjerne å tenke høyt og hypotetisk rundt en nyversjon av «Halo 2», selv om dette spillet foreløpig ikke er annonsert.

 Hvis det fantes noe som het «Halo 2 Anniversary», tror jeg flerspillerdelen måtte ha blitt fantastisk.

Lekkasjen i januar, rundt kommende Xbox-spill, nevnte ikke bare «Halo 2 Anniversary»-slipp til Xbox One i år. Den listet også opp «Forza Horizon 2», og hevdet «Sunset Overdrive» og «Quantum Break» blir ferdig før jul.

«Fable Legends», annonsert under GamesCom-messa i Köln i fjor, kommer ikke før sommeren 2015, mens et nytt «Gears of War» og «Crackdown 3» først er ventet i 2016. Dette er opplysninger som stammer fra en NeoGAF-forumbruker som tidligere har vist seg å ha truffet bra med denne typen spådommer.

Det var i hvert fall nok til at Microsoft raslet med sablene i etterkant av rykteskredet, og truet angivelig med rettslige skritt for å finne ut hvem vedkommende bak disse opplysningene er.

NB! «Halo 2» fyller ti år 9. november i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3