Alle E3-pressekonferansene, på ett brett

Når, hvem, hvor og hva?

20. mai 2015 09:22

(PressFire.no): I midten av juni smeller det igjen fra Los Angeles.

Dette er et årlig høydepunkt for spillinteresserte, en samlet bransje viser muskler og disker opp med avsløringene når E3-sceneteppet glir opp.

I år er som vanlig pressekonferansene første etappen fra denne spillmessa. Og nå er alle aktørene bekreftet.

NB! Mandag 15. juni fra klokka 17.30, fyrer PressFire og DBTV opp en livesending. Vi holder det gående i 11-12 timer, og viser også fire pressekonferanser på rappen!


Det blir nok stort fokus på «krigen» 
mellom PlayStation og Xbox -
også i år. 

Åtte pressekonferanser

Det nye i år er at enda flere har meldt seg på. På E3 2015 er det blant annet varslet egne Bethesda- og Square Enix-pressekonferanser. Dessuten får også pc-folket en hyrdestund på hele tre timer, før messegulvet på Convention Center i Los Angeles åpner.

Her er tidene og datoene det er verdt å merke seg:

Mandag 15. juni
Bethesda - Klokka 04:00, norsk tid.
Microsoft – Klokka 18:30, norsk tid.
Electronic Arts – Klokka 22:00, norsk tid.
Ubisoft – Midnatt, norsk tid. 

Tirsdag 16. juni


Sony – Klokka 03:00, norsk tid.
Nintendo – Klokka 18:00 norsk tid.
Square Enix – Klokka 19:00, norsk tid.

Onsdag 17. juni


PC Gaming Show – Klokka 02:00, norsk tid.

48 900 besøkte E3 i fjor (Foto: Scanpix).
48 900 besøkte E3 i fjor (Foto: Scanpix).

Se E3 direkte

Selve E3-messa åpner rett etter de fleste pressekonferansene er unnagjort. Da er L.A. Convention Center åpent i tre dager, fra 16. til 19. juni, der journalister og andre spillbransjefolk tråler rundt for å få en titt på noen av nyhetene, gjøre intervjuer og suge til seg inntrykk.

PressFire skal også i år være tilstede i Los Angeles for å dekke E3. I tillegg vil vi ha en offensiv fra Oslo-kontoret, og legger til rette for at du får servert alle de viktige nyhetene.

Selvsagt viser vi også pressekonferansene direkte, i vårt livestudio.

«Fallout»-fansen har ventet
lenge på en oppfølger.

Hva kan vi forvente oss?

Microsoft er ikke først ute i år, slik de har vært før. Bethesda skal altså i år ha en pressekonferanse først, og det betyr selvsagt mer fra etterlengta «Fallout 4». Før frokosten er servert mandag morgen, er det stor sjanse for at det også ligger nyheter om en «Dishonored»-oppfølger og venter på deg.

Det har versert rykter om en slik, i tillegg til spor av en oppussa PS4- og Xbox One-versjon av det første «Dishonored». Vi får også siste nytt fra neste «Doom».

NB! Se Bethesda-pressekonferansen her (natt til mandag 15. juni, fra klokka 03.30).

«The Elder Scrolls»-entusiastene har også garantert blikket festet mot denne Bethesda-ladningen med nyheter fra E3, men det er kanskje for mye å forvente at vi også får en slik oppfølger: både et nytt «Fallout» og «The Elder Scrolls VI»?

Det er mer sannsynlig at Bethesda vil fokusere på førstnevnte og i denne omgangen nøyer seg med å minne om «The Elder Scrolls Online», som kommer ut til konsoller i sommer.

«Halo 5» er et av spillene Phil Spencer 
skal vise i år.

Microsofts «Halo»-høst

Microsoft har et veldig viktig Xbox-år foran seg. De ligger allerede i bakspeilet til Sony og må få fres på Xbox One-salget. Da er det selvsagt de nye, imponerende spillene som kan lokke potensielle Xbox One-kunder.

Det blir garantert mye «Halo» også i år. «Halo 5» blir ferdig denne senhøsten, og dette blir trolig en av hovedtitlene fra denne Microsoft-briefen.

Nye «Crackdown» ble annonsert på E3 i fjor, men uten noen spillbilder. Det er trolig på tide å vise dette fram i år. Men ikke før i august. Microsoft har oppdatert og bekrefter: tre store Xbox One-spill droppes til E3, og disse spares i stedet til GamesCom-messa i Köln.

Xbox-sjefen pisker opp forventningene.
(Foto: Phil Spencer, Twitter).

Også i år har Xbox-sjef Phil Spencer vært offensiv og forskuttert en tettpakket pressekonferanse.

Vi skal avsløre den beste rekken av spill gjennom Xbox-historien, har Microsoft selvsikkert varslet.    

«Forza Motorsport 6» blir garantert med i dette E3-programmet. Microsoft vil også minne om at «Fable Legends» snart er ferdig, og har trolig en pakke «Gears of War»-nytt til oss. Trolig både en oppfølger og noe oppvarma restemat.

Microsoft har bekreftet noen E3-relaterte nyheter:

- Det kommer en ny Xbox One. Større harddisk, og med enkelte endringer på kontrolleren.
- Et samarbeid med Oculus Rift gir VR-følelsen på Xbox. 
- En dose informasjon om «Forza Motorsport 6»: 450 biler, nattkjøring og fare for regn. 
- Det nye «Tomb Raider»-spillet starter som en Xbox One-eksklusiv tittel. En kort trailer ble sluppet i forkant av E3. 

EA girer opp med «Star Wars»

Electronic Arts fikk litt kritikk for sin E3-brief i fjor. Det var veldig mange uferdige prototyper som ble vist – gjerne på besøk hos utviklere i EA-systemet som viste spill på skissestadiet.

Criterion, for eksempel, som lager sitt motor-møter-ekstremsport-spill. I fjor hadde de ingen tittel, og kun konseptuelle skisser å vise. I år blir det trolig noe mer konkret å se.

«Mass Effect 4», som egentlig ikke får et firetall i tittelen, blir et spenningsmoment. På samme måte som Criterions nye ble dette avslørt i fjor – men foreløpig uten noe konkret å hente. Herfra forventer vi mye, mye mer i år.

«Mirror's Edge 2».

Også nye «Mirror’s Edge» får noen minutter under pressekonferansen. Dette spillet skal være ferdig tidlig neste år, men EA har foreløpig ikke gått særlig dypt i å diskutere hva slags spill vi kan forvente. Det har de sjansen til å demonstrere mandag kveld. 

EA starter klokka 22.00 norsk tid.

«Star Wars» får nok status som trekkplaster i EA-programmet. Vi vet en del om DICE sitt «Battlefront», og dette spillet får helt sikkert en lengre presentasjon på E3. Det skal jo slippes i november.

Men det er flere EA-studioer som har lyst til å smykke seg med «Star Wars»-logoen fremover, så ikke bli overrasket om EA-pressekonferansen nesten vil fortone seg som en eneste stor parade lagt til en galakse langt, langt unna.

EA har oppdatert med noen E3-relaterte nyheter:

- «Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2» skal avdukes. Først hos Microsoft, men det blir trolig også med under EAs egen pressebrief noen timer senere.
-  EA har endelig bestemt seg for hva nye «Mirror's Edge» skal hete. «Catalyst» er navnet, og lanseringen skjer før 31. mars 2016.
- Damene får være med i «FIFA 16». Sportsspillet ble annonsert med nyheten om 12 kvinnelandslag

«Assassin's Creed Syndicate».

Ubisofts hemmelige «storspill»

Ubisoft blir et slags wild card i E3-sammenheng i år. Denne briefen starter midnatt. I år igjen skal komiker og skuespiller Aisha Tyler være konferansier.

Ubisoft har hatt to-tre imponerende E3-år bak seg, og på rekke og rad annonsert «Watch Dogs», «The Division» og «Rainbow Six: Siege». I år er det større usikkerhet om de har enda flere godbiter på lager, andre enn de spillene som allerede er annonsert – og både «The Division» og «Rainbow Six»-spillet er foreløpig ikke lansert. Kortene holdes tett til brystet fra denne kanten.

Vi vet at det kommer et nytt «Assassin’s Creed» i år. Selvsagt gjør det det. «Syndicate» ble brettet ut i forrige uke, og flytter handlingen til London.

I forbindelse med sin seneste finansrapport ble det også varslet et helt nytt, hemmelig storspill – og dette kan bli brettet ut på E3 i år.

Ubisoft har bekreftet disse viktige nyhetene før E3:

Sonys pressekonferanse passer 
for norske natteravner.

Det blir en lang PlayStation-natt

Sonys pressekonferanse er tøff, for oss nordmenn. Det starter nemlig klokka tre på natta og er neppe ferdig før morgenfuglene vanligvis står opp.

Siste nytt fra «Uncharted 4» er selvskrevent. Det blir sannsynligvis også annonsert Project Morpheus-nyheter, for det er ikke mange månedene igjen før Sony lanserer sine VR-briller.

I tillegg blir det trolig gjensyn med «No Man’s Sky», det grenseløse sci-fi-spillet fra Hello Games. Det har så langt imponert veldig de gangene vi har fått se det. Også «The Witness», det nye fra mannen bak «Braid», nærmer seg lansering.

Vi tipper E3 i år også kan være arenaen for noe nytt fra etablerte PlayStation-utviklere. Hva med Guerilla Games («Killzone»), og/eller David Cage («Heavy Rain», «Beyond: Two Souls»)?

Det er slettes ikke utenkelig at vi også får se snurten av «Gran Turismo 7».

Sony har bekreftet noen E3-relaterte spillnyheter:

- «Uncharted»-samlepakka er bekreftet. De tre første spillene pusses opp og debuterer på PS4.
- «Ratchet & Clank» kommer ut i nyversjon. Insomniac har vist oss et gløtt, gjennom en ny trailer.
- «Wattam» er det surrealistiske nye fra folk som tidligere har jobbet med «Katamari» og «Journey»

Det blir ingen ny «Zelda»-
demonstrasjon i år.
Det blir ingen ny «Zelda»-
demonstrasjon i år.

Nintendo er sist ut av «de tre store»

Nintendo gjør som de har gjort før, og legger ut en Nintendo Direct-sending med forhåndsinnspilte intervjuer og demonstrasjoner fra sine Wii U- og 3DS-nyheter. Den japanske kjempen har allerede understreket at de ikke kommer til å diskutere sin neste plattform, eller konsoll, på E3 i år.

Den slags prat blir det først neste år, har de sagt.

Det blir spennende å se hva Nintendo har å diske opp med. Det er bekrefta at neste «Zelda» ikke blir ferdig i år, og de har heller ikke tenkt å vise dette på E3 i sommer.

Lag dine egne brett i «Mario Maker».
Spillet skal være ferdig i høst.

I stedet vil de fokusere på spillene som blir ferdige i 2015.

Det inkluderer blant annet «Splatoon», som lanseres i sommer, «Yoshi's Wolly World» og «Mario Maker». Nintendo-utgivelser som ikke har en konkret dato foreløpig, inkluderer det neste «Star Fox» og «Xenoblade Chronicles X».

Det spørs om det ikke blir 3DS-håndholdtkonsollen som får mest oppmerksomhet på E3, all den tid Nintendo nå virker å være inne i en overgangsfase mellom Wii U og deres neste konsoll/plattform i tillegg til å ha en mobilspilloffensiv på trappene

Det første glimtet fra neste
«Hitman».

«Hitman»- og «Tomb Raider»-show

I likhet med Bethesda, som altså åpner hele showet, holder også Square Enix egen E3-pressekonferanse i år. Det er offensivt, og vitner om at de har mye mer enn bare «Final Fantasy XV» å vise fram.

Danske IO Interactive har allerede varslet at de jobber med et nytt «Hitman»-spill, og E3 er en naturlig arena å vise fram noe slikt.

Det samme med neste «Tomb Raider», som ble annonsert i fjor, og «Deus Ex».

Et spenningsmoment blir om nye «Tomb Raider» kommer ut i høst, slik planen har vært. Vi vet jo at hovedkonkurrenten «Uncharted 4» er utsatt og flyttet til neste år. Lara-eventyret starter som kjent på Xbox One. Det blir garantert mye «Tomb Raider» på årets E3, både hos Microsoft og under Square Enix-briefen.

Også pc-folket skal få litt særbehandling
i år. Cliff Blezsinsky skal være med
på dette tre timer lange E3-showet.

Tre timer med pc-spillnyheter

Pressekonferanse-maratonen er ikke over enda, ikke før nyvinningen med utelukkende fokus på pc-spill er unnagjort. En sammenslutning av flere pc-aktører har slått seg sammen, og ønsker å tilby publikummet som ikke nødvendigvis er så opptatt av konsollspilling noe ekstra.

Det vi vet er at PC Gaming Show, som er navnet, skal by på nyheter fra Blizzard, Paradox og Square Enix. I tillegg har designerne Cliff Bleszinski («Gears of War») og Dean Hall («Day-Z») meldt sin ankomst.

Dette pc-showet varer i tre timer, har arrangørene varslet.

E3-dekninga på PressFire starter mandag 14. juni. Da har Bethesda sparket i gang ballet – og vi har et døgn foran oss der de siste nyhetene blir brettet ut på direkten fra L.A.

Her kan du se hvordan en vanlig dag fortoner seg på E3-messegulvet. Dette er fra vår dekning i fjor sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3