Microsoft startet klappjakt på de skyldige etter stor «Gears of War»-lekkasje

15. mai 2015 13:45

(PressFire.no): Ryktene om en «Gears of War»-nyversjon har florert i det siste, og har fått enda mer vind i seilene etter en angivelig oppvask med testerne av dette nye spillet.

Et eksternt firma, VMC Games, er hyret av Microsoft for å kvalitetssikre og teste spillet. Det er trolig fra denne kanten lekkasjene – både bilder og videoer – har sivet ut i stor stil.

Microsoft har nå tatt grep, i en situasjon der «Gears of War»-utgivelsen ser ut til å ha mistet overraskelsesmomentet før E3-spillmessa starter om en måned.

Sannsynligvis arenaen der Xbox-sjefene hadde planlagt å bekrefte dette spillet.

Det er ni år siden
«Gears of War» debuterte.

«Gears of War» har utvilsomt kurs mot Xbox One

Status for «Gears of War»-slippet er foreløpig usikker, men det er ikke lenger tvil om at Microsoft faktisk arbeider med å friske opp dette spillet – opprinnelig lansert til Xbox 360 i 2006.

Rapportene lekket til flere toneangivende spillsider og ble underbygget av bilder, videoer og andre sikre tegn på dets eksistens.

Polygon publiserte blant annet slike bilder fra onlinekamper. Det gjør at de fleste antar at det er nettopp flerspillermatchene som blir pusset opp og gitt ut på ny til Xbox One, ifølge lekkasjene, og det med kamper som gir 60 bilder i sekundet, penere grafikk og bedre lyseffekter.

Microsoft skal visstnok ikke ha planer om å pusse opp alle tre hovedspillene, og lage én gedigen samleboks slik de gjorde med «Halo» i fjor.

Det er kun det første «Gears of War» som blir pyntet til en ny generasjon Xbox-maskiner. Dette meldte Kotaku i forrige måned.

Sidesporet «Gears of War: Judgement»
kom ut i 2013.
Sidesporet «Gears of War: Judgement»
kom ut i 2013.

Offentlig skittentøysvask

Krangelen mellom VMC Games og Microsoft har nå blitt til en offentlig skittentøysvask, og dermed bekrefter disse to partene på mange måter deler av «Gears»-sladderet som har sirkulert.

Testerne hos VMC, som lekket «Gears»-videoer og -bilder, brøt en avtale de hadde med Microsoft.

Blant annet skal en tester ha sendt en venn et bilde fra spillinga, via Snapchat. Denne vennen lagret fotoet og spredte det videre på nettet, skriver VMC i en epost til Kotaku.

VMC ser tilsynelatende like alvorlig på det som har skjedd som Microsoft gjør. Firmaets renommé har fått et skudd for baugen.

– 

Låste Xbox One-konsoller

Kotaku meldte innledningvis at både Xbox LIVE-kontoer til de involverte er fryst, og Xbox One-konsollene låst.

Noen av bildene som lekket hadde nemlig gamertags, spill-ID'en til de involverte, godt synlig. Arbeidet med å identifisere de skyldige krevde altså ikke særlig mye ressurser eller tid.

Microsoft sendte kort tid etter en uttalelse til spillbloggen for å understreke at de ikke har låst konsollen, bare stengt de skyldige i kontraktsbruddet ute fra Xbox LIVE (altså alle onlinetjenester).

Disse konsollene vil fortsatt fungere offline, understreker Microsoft.

Litt av overraskelseselementet er definitivt forsvunnet, for Microsoft har trolig planlagt å annonsere «Gears of War: Xbox One Remaster» på sin pressekonferanse 15. juni.

Detaljene for denne briefen er nå bekreftet – direktesendingen starter 18:30, norsk tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3