Oculus Rift slår seg sammen med Microsoft

Tilbyr Xbox-følelsen, i virtual reality.

11. juni 2015 19:58
Oculus Rift.

(PressFire.no): Facebook-eide Oculus VR hadde varslet noen spillrelaterte avsløringer.

Nyhetene ble servert torsdag kveld, kort tid før den viktige spillmessa E3 starter i Los Angeles.

Oculus Rift-gründeren Palmer Luckey hadde i forkant av dagens pressekonferanse vært ute og forklart at tidligere bilder av VR-brillene ikke representerte det endelige resultatet.

Disse er bare skisser som lekket ved en feiltagelse, forklarte han.

Her finner du flere E3 2015-nyheter.

Magasug i VR. (Foto: PressFire).
Magasug i VR. (Foto: PressFire).

Hvordan skal brillene egentlig se ut?

Det nærmer seg lansering av disse virtual reality-brillene, og derfor var det ventet konkrete detaljer:

Hvordan blir det endelige designet, og hvordan blir de ferdige spillene som skal erstatte demoer der hjernen og kroppen narres såpass at folk blir sjuke av å være med på en digital berg-og-dalbanetur?

Dessverre, det ble ikke sagt noe om pris eller en konkret dato for Oculus-lanseringen i løpet av denne seansen.

Se Oculus-nyhetene i videovinduet.

En Xbox One-kontroller blir
med i Rift-pakka.

Microsoft blir samarbeidspartner

Pressekonferansen med Oculus Rift i fokus, ble strømmet direkte torsdag kveld.

Den inneholdt minst én overraskende annonsering:

Oculus og Microsoft har inngått et samarbeid. Det resulterer både i at Windows 10-operativsystemet, som Microsoft ruller ut senere denne sommeren, og Xbox One-kontrolleren knyttes tett til Oculus' VR-opplevelse.

Hvert eneste brillesett med Oculus inkluderer en Xbox One-kontroller. 

Phil Spencer, Xbox- og spillsjefen hos Microsoft, var med under pressekonferansen og kunngjorde dette. Vi fikk også se hvordan designet på de ferdige brillene blir, når de havner i salg.

Microsoft har tidligere varslet en offensiv for Windows 10, som en plattform for spilling, og tettere integrert med Xbox.

HoloLens er Microsofts eget brillealibi.

Microsofts Morpheus-mottrekk?

Sony har sine egne VR-briller, kalt Project Morpheus. Disse er varslet klare for markedet i løpet av første halvår av 2016.

At Microsoft nå jobber med Oculus VR og vil ha en bit av kaka, kan tolkes som et strategisk trekk for å få være med på virtual reality-bølgen til en viss grad - selv om Microsoft selv arbeider med AR-teknologi (augmented reality).

Deres egen spillbrilleopplevelse er kalt HoloLens.

VR både på pc og Xbox One

Microsoft gikk senere ut på sine nettsider for å forklare og utdype hvordan Oculus-støtten vil fungere i praksis.

Xbox One-spill støttes av Oculus Rift: Du kan strømme Xbox One-spill til en Windows 10-pc eller nettbrett. Dette kunngjorde Microsoft tidligere i år. Denne funksjonaliteten rulles ut når Windows 10 lanseres i slutten av juli. Denne samme strømmestøtten inkluderes til Oculus Rift.

Selve spillinga vil da foregå på en virtuell skjerm.

– Akkurat som å spille i din private kinosal, og du kan til og med spille sammen med venner via Xbox Live, skriver Microsoft.

Windows 10 støtter Rift: VR-brillene fra Oculus vil støtte Windows 10-pc. Det skal være enkelt å hoppe inn og starte spillinga, understreker Microsoft.

 Vi hos Xbox er lidenskapelige når det gjelder å gi spillere muligheten til å spille hvor og når de ønsker. Jeg kan nesten ikke vente til å se de utrolige spillene skapt til Rift, og vi er stolte over å være del av denne opplevelsen, uttaler Xbox-sjef Phil Spencer

Kontrolleren du ikke skal merke er der

Grunnleggeren av Oculus, Palmer Luckey, var selvsagt også i spotlighten på dette podiet. Han kunngjorde blant annet at selskapet hans selv lager noen spillkontrollere, kalt Oculus Touch.

Dette er to spaker - én til hver hånd - der du slipper å koble til kabler, men bare kan hengi deg ut i en virtuell spillverden uten forstyrrelser.

Begge Touch-spakene har en analogknapp, til hver av tomlene, i tillegg til to knapper og en skulderknapp.

Designet gir tydelig inntrykk av at tanken er å tilby mest mulig frihet, og ikke komplisere.

Det er også en egen gripemulighet i Oculus Touch, ment å simulere at du griper en gjenstand i et spill, og dessuten også haptisk tilbakemelding for å gi tilbakemelding i form av følelse i fingre og hender.

NB! Oculus Rift, sammen med flere av dagens nyheter, ser dagens lys først i løpet av neste år.

«Edge of Nowhere» ble 
avslørt i kveld.

«Ratchet & Clank-folka lager VR-spill

Insomniac Games, folka bak spill som «Ratchet & Clank» og fjorårets «Sunset Overdrive», annonserte at de lager et Oculus Rift-spill kalt «Edge of Nowhere».

Spillet skal være ferdig en gang neste år, samtidig med at disse VR-brillene skal ut på massemarkedet.

Insomniacs VR-spill frontet flere annonseringer, for Oculus VR har definitivt lyst til å være en seriøs utfordrer når E3-spillmessa starter i Los Angeles mandag 15. juni.

«Chronos».

Chronos» er navnet på enda et spill annonsert torsdag kveld. Det er folka som lager nyversjonen av «Darksiders 2», Gunfire Games, som lager dette. 

Det er ventet med nytt for pc-folket under E3-spillmessa neste uke. Pc Gaming Show, en egen pressekonferanse med bare pc-nyheter, runder av en lang maraton med pressekonferanser.

Phil Spencer i Microsoft har varslet at han skal være med der også, og ikke bare nøye seg med å misjonere om Xbox på Microsofts egen pressebrief mandag kveld.

Se trailere både fra «Edge of Nowhere» og «Chronos» her:

«Edge of Nowhere».

«Chronos».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3