Skulle «bare» pusse opp «Ratchet & Clank»: – Vi endte opp med et nytt spill

11. juni 2015 10:02

(PressFire.no): Insomniac Games har holdt på med minst ett ekstra prosjekt, samtidig som de flørtet med Microsoft gjennom Xbox One-eksklusive «Sunset Overdrive».

Oppusningsjobben med «Ratchet & Clank» har pågått en stund. Klassikeren, og det første i denne serien, skal nemlig få PlayStation 4-debuten tidlig neste år.

Ifølge utviklerne klarte de ikke la være, når denne jobben først var i gang.

– Vi endte opp med et nytt spill, med elementer basert på originalen, sier James Stevenson fra Insomniac.

Pass deg for Pixelizer!

Han lister blant annet opp nye kontrollere, måten «Ratchet og Clank» styres på. De har lagd mer innhold, nye boss-kamper, flere ferske planeter og mer.

 Alt er lagd for å dra nytte av grafikkraften til PlayStation 4, sier Stevenson på PlayStation-bloggen.

Mesteparten av våpnene i nye «Ratchet & Clank» var aldri med i originalen, som kom ut til PlayStation 2 i 2002.

I stedet tar de med våpen du kjenner fra «Ratchet & Clank Future»-trilogien («Tools of Destruction», «Quest for Booty», «A Crack in Time»), men også titler fra denne serien.

Ett av våpnene trekker Stevenson fram: Pixelizer, en gønner som forvandler fiendene til 8-bits piksler. Du ser eksempler på hvordan dette fortoner seg i spillet i videovinduet.

Lanseres samtidig med filmen

Nyversjonen, eller det helt nye «Ratchet»-spillet som det har blitt til, ifølge Insomniac, skal lanseres en gang til våren. Sony har foreløpig ikke bekreftet dato.

Spillet blir også en del av Sony-pakka på E3-spillmessa i Los Angeles, som starter neste uke. Der skal det demonstreres enda grundigere.

Som en appetittvekker har Sony sluppet et par videoer, men også en film med flere minutter av selve spillet. (Den kan du se i videovinduet i denne saken).

Planen er at «Ratchet & Clank» til PlayStation 4 skal lanseres samtidig som den nye animasjonsfilmen. Også filmen er premiereklar til våren en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3