«Uncharted: The Nathan Drake Collection» kommer til PS4 i høst

– Dere har spurt, vi har lyttet.

4. juni 2015 16:30

(PressFire.no): – Dere har spurt, vi har lyttet.

Slik åpner Naughty Dogs Arne Meyer på PlayStation-bloggen. Etter en liten tjuvstart tidligere i dag – der det først dukket opp spor av en samling som inkluderer de tre første «Uncharted»-spillene i ny PS4-drakt – har Sony nå bekreftet.

«Uncharted: The Nathan Drake Collection» lanseres 9. oktober (to dager tidligere i USA).

«Uncharted 3: Drake's Deception»
(PS3).

Vil varme opp før «Uncharted 4»

– Siden lanseringen av PlayStation 4 har vi sett plenty slike henvendelser på Twitter, Facebook og i kommentarfelt over hele Internett.

– Ønsket har vært å få ut en remastret versjon av de tre første spillene i «Uncharted»-serien, titler som har solgt mer enn 21 millioner eksemplarer, sier Meyer.

Dette er utvilsomt ledd i en strategi der Sony ønsker å varme opp flere, før lanseringen av «Uncharted 4: A Thief’s End» neste år  spillet der det er forskuttert at det både blir dramatisk og riktig så familiært.

Prestisjespillet skulle etter planen være ferdig i år, men utviklerne måtte be om noen måneder ekstra for å kunne gjøre spillet «så bra som mulig».

«Uncharted 4: A Thief's End» kommer
før 31. mars neste år.
«Uncharted 4: A Thief's End» kommer
før 31. mars neste år.

Satte bort oppusningsjobben

Det er ikke Naughty Dog selv som lager denne oppussa PS4-pakka, bestående av «Uncharted: Drake’s Fortune», «Uncharted 2: Among Thieves» og «Uncharted 3: Drake’s Deception», men Bluepoint Games basert i Austin, Texas.

Disse utviklerne har tidligere lagd blant annet Xbox 360-versjonen av «Titanfall», og HD-samlingen med «ICO» og «Shadow of the Colossus».

Det understrekes fra Naughty Dog at historikken til disse folka med å lage gode versjoner til en ny generasjon PlayStation-maskiner, gjorde valget lett da de først bestemte seg for å oppgradere «Uncharted» til PS4.

Naughty Dog har gitt Bluepoint tilgang på spillmotoren sin. Det resulterer i at spillene vil kjøre i 1080p-grafikk og i 60 bilder per sekund.

Arne Meyer hevder lyseffekter, teksturer og spillfigurene blir betraktelig bedre og penere.

Slik ble «Uncharted 4» avslørt i fjor,
med en mørbanka Nathan Drake.

Inkluderer en tidlig tilgang til «Uncharted 4»-beta

Meyer hinter om at de har samlet en lang liste med ønsker og krav fra «Uncharted»-fans, og har klart å legge til mer innhold. Nøyaktig hva slags tilvekster vi kan forvente, røper han ikke enda.

Slike saker ønsker de å prate om litt senere, skriver han på PlayStation-bloggen.

Det er verdt å merke seg at det kun er enspilleropplevelsen fra disse tre spillene som blir med i pakka. 

Folk som kjøper «Uncharted: The Nathan Drake Collection» vil få «eksklusiv tilgang» til å prøve en beta av flerspillerdelen til «Uncharted 4: A Thief’s End

» når denne starter, bekrefter Arne Meyer fra Naughty Dog.

Det blir trolig flere detaljer om denne PS4-spillpakka i forbindelse med E3-messa i Los Angeles i midten av juni. Sonys pressekonferanse starter klokka 3, norsk tid, natt til 16. juni. Denne pressekonferansen kan du se direkte i PressFires livestudio.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3