Nye «Tomb Raider» blir Xbox-eksklusivt

Pc- og PlayStation-spillere raser.

12. august 2014 16:16

(PressFire.no): Fra nærmest blanke ark fikk «Tomb Raider»-serien nytt liv i fjor. Spillet ble godt mottatt, og har etter hvert blitt kategorisert som en kommersiell suksess for utvikleren Crystal Dynamics og Square Enix.

De er allerede godt i gang med en oppfølger, som får tittelen «Rise of the Tomb Raider».

Fra scenen på Microsoft sin pressekonferanse på GamesCom i dag, avslørte studiosjefen Darrel Gallagher at spillet kommer eksklusivt til Xbox.

Vi fikk se første glimt av spillet på E3 tidligere denne sommeren. Det tilsynelatende bekmørke eventyret starter hos psykologen, som vi får se i første trailer.

Forsvarer avgjørelsen

Kort tid etter pressekonferansen postet Gallagher en uttalelse på Tumblr, for å forklare avgjørelsen om å lage spillet til kun én konsoll.

- Målet vårt har alltid vært å levere noe helt spesielt med «Rise of the Tomb Raider». Dagens annonsering med Microsoft er et steg på veien for å hjelpe oss å plassere «Tomb Raider» i fremste rekke av actionspill, sier han.

Langsiktig avtale?

Gallagher hinter til at «Tomb Raider» kan bli en Microsoft-eksklusiv serie i uoverskuelig fremtid.

- Vi tror dette er neste skritt mot å virkelig posisjonere «Tomb Raider» som et av de største merkenavnene innen spill, med hjelp og støtte fra en viktig partner som Microsoft.

Han understreker likevel at de ikke vil vende ryggen til de av deres fans som spiller på PlayStation eller pc. Blant annet kommer «Lara Croft and the Temple of Osiris» også til disse plattformene nå til jul, altså oppføleren til plattformspillet «Lara Croft and the Guardian of Light».

PS4-eiere kan også oppleve Lara Croft i HD gjennom «Tomb Raider: The Definitive Edition».

Kritisert umiddelbart

Tumblr-innlegget har på under en time fått over 750 kommentarer, og flertallet av dem er svært kritiske.

Innimellom mange bannord og forbannelser spekuleres det i at Microsoft har bladd opp for rettighetene til «Tomb Raider» for å ha en direkte konkurrent til Sonys lignende, populære «Uncharted»-serie.

I alle tilfeller ser det dårlig ut for PlayStation- og pc--spillere som foretrekker Lara Croft over Nathan Drake.

Det hører også med til historien at den oppusede versonen av fjorårets «Tomb Raider» hadde best grafikk på PlayStation 4.

«Rise of the Tomb Raider» kommer eksklusivt til Xbox One, julen 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3