Microsoft har ikke med seg «Crackdown» til E3

Tre spill mangler i Xbox One-programmet.

12. juni 2015 10:21

(PressFire.no): Dette er siste sjanse for de store aktørene involvert i neste ukes E3-spillmesse til å justere budskapet sitt – og slå litt kaldt vann ned ryggen på folk som nå er spente på å se hva overraskelsene vi får servert er, hvis det trengs.

Mandag kveld, norsk tid, starter Microsoft med sin pressekonferanse.

Det er varslet 90 minutter tettpakka med Xbox One-nytt, men tre store titler blir sløyfet fra E3 i år.

«Crackdown 3».

Sparer noe av kruttet til august

I første rekke er nye «Crackdown» fraværende i startoppstillinga til Microsoft.

Det bekrefter Xbox-sjef Phil Spencer i et ferskt innlegg på Xbox Wire.

 Vi har bestemt oss for å spare noen av våre mest etterlengta titler til GamesCom i august. Vær trygg på at spill som «Crackdown», «Quantum Break» og «Scalebound» der vil være i fokus og i første rekke, på GamesCom, sammen med nye spillavsløringer til både Xbox One og Windows 10, skriver Spencer.

– Vi har et tettpakka program med spill å vise på E3, noe som betyr at det rett og slett ikke er nok tid til å gi hvert eneste av våre nye spill den tiden de fortjener i rampelyset, forklarer han.

«Quantum Break».
«Quantum Break».

Det har allerede blitt varslet at finske Remedy («Alan Wake») sitt nye, «Quantum Break», blir droppet fra E3 i år. At også «Scalebound» og «Crackdown» blir fraværende, er ny informasjon.

Dette kan skyldes minst et par ting: enten trenger utviklerne rett og slett mer tid på seg for å få ferdig de demonstrasjonene de ønsker å tilby presse og publikum – og ser på den tyske spillmessa i august som mer passende.

Det kan også være motivert av at Microsoft vil spare litt av konfekten for å få mer trøkk på GamesCom.

Sony har jo varslet at de sløyfer GamesCom i år, og i stedet vil fokusere på E3 og på et event i Paris i slutten av oktober.

Det første «Crackdown», fra 2007.

Ikke et «Crackdown 3»

Nye «Crackdown» er imøtesett med forventninger, ikke minst fordi mannen bak det første spillet, David Jones, er tilbake bak roret.

Jones lagde i sin tid de første to «Grand Theft Auto», i tillegg til «Lemmings».

Etterpå lagde han nettspillfiaskoen «APB: All Points Bulletin», før han i fjor var oppe på Microsoft-scenen på E3 for å annonsere et nytt «Crackdown».

Nettopp «GTA»-formelen blandes med en fargerik superheltsandkasse. Det første spillet, sluppet til Xbox 360 i 2007, ble fulgt opp med «Crackdown 2» i 2010. Et spill lagd av nye utviklere, der de blant annet introduserte et zombie-element.

Bortsett fra dét, var det ikke så mye nytt sammenlignet med originalen, mente vår anmelder

Neste «Crackdown» får ikke et 3-tall i tittelen, har Microsoft tidligere sagt. De anser spillet som en reboot og frisk start.

«Scalebound».

Drager i Köln

«Scalebound» er et Xbox One-eksklusivt spill fra Platinum Games («Bayonetta», «Metal Gear Rising: Revengeance»), der vi har blitt forskuttert et enormt ambisjonsnivå fra utviklerne.

Pluss drager. Svære drager.

Ken Lobb, en av Microsoft-produsentene som hjelper til med utviklingen, fortalte på Inner Circle-podcasten i januar at dette japanske spillstudioet gjerne vil forsøke å treffe et større publikum - i flere deler av verden. Det er noe Platinum har slitt med tidligere, selv om de lager spill som ofte får gode anmeldelser.

Både «Scalebound» og «Crackdown» får grundige presentasjoner på GamesCom i Köln senere i sommer. Remedys «Quantum Break» får enda en visning på samme messe, akkurat som spillet fikk i fjor.

Torsdag kunngjorde Microsoft at de samarbeider med Facebook-eide Oculus Rift, VR-brillene som skal være ferdig neste år. Gjennom denne avtalen tilbyr de blant annet virtual reality-spilling på Xbox One og pc.

E3-uka vil både inneholde nyheter om Xbox One-spill, og flere pc-relaterte avsløringer i forkant av Windows 10-slippet i juli.

E3-spillmessa starter med pressekonferanser mandag 15. juni. Microsofts brief starter 18.30, norsk tid. En time før, klokka 17.30, begynner vi oppvarminga i vårt livestudio.

Denne videoen er det som ble vist da nye «Crackdown» var med på fjorårets E3:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3